x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Povestea trista a unei familii din Constanta

Povestea trista a unei familii din Constanta

de Cristian Petru    |    21 Iun 2005   •   00:00
Povestea trista a unei familii din Constanta

Mihai a lasat-o insarcinata pe Marioara si s-a insurat cu alta. S-a despartit de prima nevasta si s-a impacat cu Marioara. Au mai facut un copil si barbatul a calcat din nou stramb. Se iubeste de 15 ani cu alta, pe care vrea sa o si ia de nevasta.

Mihai si Marioara s-au cunoscut in 1977. Ea era dintr-un sat din Buzau, iar el, din Botosani si s-au intalnit la liceu la Codlea, in Brasov. El era cu patru ani mai mare decat ea. In 1979, dupa ce Mihai a terminat liceul, a plecat la Constanta, la scoala de maistri militari. Ea a ramas sa termine liceul si apoi si-a gasit un loc de munca in localitatea de la poalele Tampei. N-a renuntat insa la relatia cu Mihai, desi ii desparteau cateva sute de kilometri.

Si-au continuat relatia de la distanta prin scrisori, telefoane si vizite, iar in 1983 s-au hotarat sa se casatoreasca. Mihai i-a cunoscut pe parintii ei si apoi cei doi s-au dus la Brasov, unde au facut pentru prima oara dragoste. Dupa un timp, Marioara a aflat ca ramasese insarcinata. Mihai plecase intre timp la Constanta pentru a-si continua studiile, iar vestea a reprezentat un adevarat soc pentru el. Nu era pregatit pentru un copil. Ea insa nu era atat de ingrijorata. Stia ca urmeaza sa se casatoreasca si atunci s-a hotarat sa pastreze sarcina secreta pana la nunta. Atunci au aparut insa problemele: el a inceput sa taraganeze lucrurile, spunand ba ca nu reuseste sa gaseasca un apartament cu chirie pentru a se muta impreuna, ba ca nu sunt bani.

ADIO? Mihai si-a parasit familia si s-a mutat la o alta femeie
SUPARARE. Marioara nu vrea sa isi piarda sotul

SURPRIZA. Adevaratul motiv al taraganarii era insa altul: Mihai avea la Constanta o alta iubita, o minora, cu care planuia sa se casatoreasca. Marioarei i s-a parut ciudat ca Mihai evita subiectul casatoriei, asa ca s-a hotarat sa o sune pe sora lui, careia i-a marturisit ca e insarcinata. Iar aceasta i-a spus, la randul ei, adevarul: Mihai urma sa se insoare cu fata de 17 ani. Marioara a avut un soc si s-a urcat intr-un tren si a plecat la Constanta. Acolo s-a intalnit cu Mihai, cu parintii ei si cu parintii lui, dar si cu mama viitoarei sotii a lui Mihai. Incoltit din toate partile, barbatul si-a anuntat intentia de a se casatori cu prietena lui mai tanara. Marioara s-a intors la Brasov, unde, in toamna anului 1983, a nascut o fetita, in timp ce, la Constanta, Mihai s-a casatorit cu minora. Pe cand fetita avea un an, femeia a primti o scrisoare de la Mihai, in care acesta isi cerea iertare. Marioara s-a mutat la Constanta, unde s-au casatorit, iar in 1990, a venit pe lume cel de-al doilea copil al lor, un baiat, Mihai.

PROBLEME. In timp insa, relatia dintre cei doi s-a racit. Mihai se purta foarte frumos cu baiatul, dar fetei ii reprosa tot timpul ca e proasta si ca nu invata si incepuse sa o bata din orice. Loredana avusese probleme inca de la nastere din cauza supararilor Marioarei din timpul sarcinii. Din aceasta cauza au aparut si certurile dintre Mihai si nevasta lui. Ca o solutie disperata, prin ’94-’95, Marioara s-a hotarat sa intenteze actiune de divort, mai mult pentru a-si speria sotul. Dupa 4 sau 5 infatisari, femeia a renuntat la proces. Din pacate, nu a reusit sa-l sensibilizeze deloc. "Acum imi dau seama ca atunci s-a produs ruptura dintre noi. El a inceput sa plece mai des de acasa, se arata foarte grijuliu cu parintii lui din Botosani. Eu nu-l puteam insoti, din cauza ca nu eram foarte agreata de catre parintii lui si plus ca trebuia sa am grija de copii. De abia anul acesta am aflat ca motivul pentru care Mihai pleca atat de des la Botosani: o alta femeie. Am aflat cu stupoare ca de 15 ani incoace el ducea o viata pe «doua fronturi», se impartea intre mine si amanta", povesteste Marioara.

ADEVARUL. Femeia spune ca in luna februarie a acestui an a fost sunata de cineva din Botosani, care a sfatuit-o sa mearga acolo, pentru ca sotul ei traia cu o alta femei. I-a spus Marioarei tot ce trebuia sa stie despre amanta: nume, loc de munca. I-a spus chiar ca sotul ei se afisa cu aceasta pe la diverse evenimente din sat: nunti, botezuri, incat multe dintre rudele si cunostintele din sat credeau ca el a divortat de Marioara. A doua zi dupa ce a primit vestea, femeia si fiul ei au plecat spre Botosani. Acolo s-a intalnit cu amanta sotului ei, care i-a spus ca nu poate sa renunte atat de usor la Mihai, pentru ca "a pus suflet timp de 15 ani". Marioara nu s-a descurajat totusi. S-a gandit ca sotul ei se va intoarce la ea. Dar Mihai n-a vrut sa se intoarca sub nici o forma cu ea si cu baiatul la Constanta.

RUPTURA. De-abia dupa o luna, in martie, Mihai s-a intors acasa. Dupa ce s-a intors, un vecin i-a spus Marioarei ca l-a vazut pe barbat la Casa Casatoriilor din Constanta. Mihai era din nou plecat la Botosani, iar Marioara a banuit ceva, asa ca s-a dus la tribunal sa verifice. Acolo a aflat ca intr-adevar exista un proces de divort pe numele Branzei Mihai. Si ea nu stia nimic, ar fi aflat in momentul in care primea citatia acasa. Mihai vrea sa se insoare cu amanta si, pentru ca a iesit intre timp la pensie, s-a hotarat sa se mute la Botosani si sa il ia si pe copil cu el. Dar acesta nu vrea. "M-a lasat cand aveam mai mare nevoie de el", spune baiatul. Marioara isi vrea acum sotul inapoi cu orice pret, pentru ca inca il iubeste, desi a suferit atata din cauza lui. "Daca nici prin intermediul emisiunii nu voi reusi, probabil ca ma voi resemna. Dar pana atunci sunt dispusa sa lupt", mai spune femeia. Nu ea a scris insa la "Din Dragoste", ci fiul ei. "Tata vrea sa divorteze de mama si sa ne lase singuri. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine", spunea baiatul. Mircea Radu si echipa emisiunii au vorbit cu Mihai si intreaga poveste, precum si raspunsul barbatului, in aceasta seara, la ora 20:30, la "Din Dragoste", la Antena 1. ADIO? Mihai si-a parasit familia si s-a mutat la o alta femeie SUPARARE. Marioara nu vrea sa isi piarda sotul

×