x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Precizari din partea Ambasadei Frantei

Precizari din partea Ambasadei Frantei

08 Iun 2004   •   00:00

Ziarul dumneavoastra a publicat in data de 2 iunie 2004 un articol semnat de Lavinia Saramet, intitulat "Consulul Frantei, reclamat la PNA".

Va rog, in cadrul dreptului la replica, sa publicati punctul meu de vedere fata de acest articol. Exista o serie de inadvertente pe care o sa le punctez pentru a putea fi corectate. Deja din titlul articolului exista o afirmatie falsa deoarece nu exista nici o reclamatie la PNA impotriva lui Roger Lapis. Societatea romano-franceza Caldorom s-a infiintat la Brasov in 26 septembrie 1991, si nu in anul 2000.

SC Caldorom este una dintre primele societati SA infiintate in Romania si deci nu este un SRL. Caldorom a avut in exploatare 6 centrale termice si nu puncte termice, si aceasta in cadrul unui contract semnat cu RATermo in 1993. Desi ati nimerit-o cu cartierul Astra, este vorba despre 96 de asociatii si nu 28, dupa cum afirmati. Domnul Roger Lapis a devenit Consul Onorific al Frantei in februarie 2000, adica dupa 9 ani in care a locuit, a investit si a lucrat in Romania.

Primul proces intre societatea Caldorom SA si RAtermo a avut loc in iunie 1995 si nu dupa 3 luni de activitate, si a fost intentat de Caldorom SA impotriva RATermo datorita nerespectarii angajamentelor contractuale.

Contractul dintre RATermo si Caldorom SA a fost reziliat in ianuarie 2002 si nu in 2001, dupa 7 ani de procedura. Decizia Curtii Supreme de Justitie a facut obiectul unui recurs in anulare promovat de Procurorul General al Romaniei.

Roger Lapis nu a luat niciodata bani de la oameni, societatea Caldorom SA a facturat catre societatile de proprietari contravaloarea energiei termice pe care a distribuit-o pe baza de contracte semnate de asociatiile si in baza Licentei de furnizare a energiei acordata de ANRE.

Societatea Caldorom SA a facturat catre asociatiile de proprietari energia termica furnizata la pretul stabilit de catre ANRE (Agentia Nationala de Reglementare a Energiei), deci la un pret nici mai mic, nici mai mare decat RATermo. Oricum, pretul energiei in Romania este stabilit de ANRE.

Decizia de reziliere a contractului din ianuarie 2002 a fosta executata la 13 mai 2002 si nu in 2001 si au fost preluate de catre RATermo centralele termice modernizate de Caldorom SA si nu punctele termice. Toate aceste informatii ar fi trebuit verificate inainte de publicarea declaratiilor calomnioase si false ale domnului Sorin Grigorescu. Cel putin aceasta este practica unui ziar serios care respecta deontologia presei libere. Intelegeti desigur ca articolul pe care l-ati publicat mi-a adus un prejudiciu moral grav, fapt pentru care va rog sa restabiliti adevarul, tinand cont ca toate afirmatiile mele pot fi dovedite pe baza de documente, pe care vi le pot pune la dispozitie.

Dat fiind gravitatea acuzatiilor, va rog sa publicati integral declaratia mea, fara nici un alt comentariu sau modificare, in acelasi loc in care a aparut articolul defaimator, si cu aceleasi caractere.

Cat priveste comentariu care insoteste pozele reprezentand Primarul Brasovului si cea a lui Roger Lapis, este de mentionat ca nu Primarul Brasovului a devenit tinta in acest "scandal" pentru ca Roger Lapis este nasul sau, ci Consulul Onorific al Frantei Roger Lapis a devenit tinta din cauza rivalitatilor politice legate de alegerile locale.
Roger Lapis
×
Subiecte în articol: observator roger caldorom lapis roger lapis