x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preşedintele Traian Băsescu l-a felicitat pe regele Willem-Alexander al Regatului Ţărilor de Jos

Preşedintele Traian Băsescu l-a felicitat pe regele Willem-Alexander al Regatului Ţărilor de Jos

30 Apr 2013   •   20:51
Preşedintele Traian Băsescu l-a felicitat pe regele Willem-Alexander al Regatului Ţărilor de Jos

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis marţi un mesaj regelui Willem-Alexander al Regatului Ţărilor de Jos în care îl felicită cu prilejul întronizării, informează Administraţia Prezidenţială.

"Cu prilejul întronizării Majestăţii Voastre, un moment important în istoria monarhiei olandeze şi un prilej de bucurie şi speranţă pentru poporul olandez, îmi face o deosebită plăcere să vă felicit şi să vă adresez, totodată, calde mulţumiri pentru relaţiile excelente dintre ţările noastre, în numele prieteniei şi al valorilor pe care le împărtăşim", se arată în mesajul preşedintelui, scrie agerpres.ro.

Traian Băsescu evocă totodată bunele relaţii bilaterale dintre cele două state.

"De asemenea, doresc să îmi exprim deosebita apreciere pentru faptul că, în perioada domniei Majestăţii Sale Regina Beatrix, relaţiile româno-olandeze au crescut continuu, ajungând la un parteneriat autentic după integrarea României în NATO şi UE, obiective strategice pe care poporul român le-a îndeplinit în baza meritelor şi a eforturilor proprii, dar beneficiind de susţinerea constantă a Regatului Ţărilor de Jos. Vă doresc, cu prilejul acestui eveniment festiv care inaugurează înalta misiune ce vă este încredinţată, mult succes în îndeplinirea obiectivelor pe care vi le-aţi propus, rugându-vă să primiţi, Majestate, asigurarea celei mai înalte consideraţii", i-a mai transmis preşedintele Băsescu regelui Willem-Alexander.

Regina Beatrix de Olanda a abdicat marţi, după 33 de ani de domnie, în favoarea primului său născut, Willem-Alexander. Willem-Alexander a depus marţi jurământul în calitate de rege al Olandei, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Nieuwe Kerk din Amsterdam, devenind cel mai tânăr suveran din Europa.

×