x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prețul chiriilor sar în aer odată cu începerea facultăților. 600 de euro pe lună pentru un apartament cu două camera în Cluj

Prețul chiriilor sar în aer odată cu începerea facultăților. 600 de euro pe lună pentru un apartament cu două camera în Cluj

de Redacția Jurnalul    |    26 Aug 2023   •   21:20
Prețul chiriilor sar în aer odată cu începerea facultăților. 600 de euro pe lună pentru un apartament cu două camera în Cluj

Prețul chiriilor este în creștere, la fel și cererea odată cu apropierea începutul anului universitar. Un apartament cu două camere ajunge să coste 600 de euro pe lună, și foarte probabil ca acest preț să crească în perioada următoare.

După repartizare în cămine, mulți studenți rămân fără loc, și astfel, cererea va fi uriașă. La Cluj, cele mai ieftine garsoniere de închiriat se găsesc în cartiere Mănăștur și Iris. Aici, prețurile pornesc de la 200 de euro.

La polul opus, cele mai scumpe chirii le găsim în centru, acolo unde trebuie să plătim 600 de euro pentru un apartament cu două camere.

Piața chiriilor este în plină transformare la finalul verii în toate orașele universitare. 

"Un apartament cu o cameră se închiriază cu 350 de euro. Un apartament cu două camere ajunge la 500 de euro, iar pentru un apartament de trei camere prețurile pornesc de la 600 de euro", a declarat Iustinian Berindei, agent imobiliar.

Studenții sunt de părere că prețurile sunt exagerate, dar cu toate acestea preferă să dea mai mulți bani decât să stea într-o cameră de cămin.

Studenții din Timișoara sunt ceva mai norocoși

La Timișoara, cele mai căutate locuințe sunt garsonierele sau apartamentele de tip studio pentru care trebuie să plătim 160 de euro, la care se adaugă și costurile de întreținere.

Pentru un loc la cămin într-o cameră cu alte patru persoane, un student din Timișoara plătesc 180 de lei.

arad

 

×
Subiecte în articol: chirii facultati