x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prețul petrolului este pe cale să înregistreze o scădere săptămânală pe fondul eliberării de stocuri

Prețul petrolului este pe cale să înregistreze o scădere săptămânală pe fondul eliberării de stocuri

08 Apr 2022   •   22:00
Prețul petrolului este pe cale să înregistreze o scădere săptămânală pe fondul eliberării de stocuri

Prețul petrolului a fost stabil vineri, în cadrul unor tranzacții agitate, dar este pe cale să înregistreze a doua scădere săptămânală, după ce țările au anunțat planuri de eliberare a țițeiului din stocurile strategice, scrie Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 77 de cenți, sau 0,77%, la 101,35 dolari pe baril, iar contractele futures pentru țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) au crescut cu 90 de cenți, la 96,93 dolari.

Ambele contracte vor scădea pentru a doua săptămână la rând, Brent urmând să înregistreze o scădere de 3%, iar WTI de 2,4%. De câteva săptămâni, indicii de referință înregistrează cea mai mare volatilitate din iunie 2020.

Țările membre ale Agenției Internaționale pentru Energie (AIE) vor elibera 60 de milioane de barili în următoarele șase luni, iar Statele Unite vor egala această cantitate ca parte a eliberării de 180 de milioane de barili anunțată în martie.

Mediafax

×
Subiecte în articol: petrol