x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Primăria Sectorului 1 a început procesul de reorganizare. Trei structuri din subordinea Consiliului Local, desființate

Primăria Sectorului 1 a început procesul de reorganizare. Trei structuri din subordinea Consiliului Local, desființate

04 Dec 2020   •   15:28
Primăria Sectorului 1 a început procesul de reorganizare. Trei structuri din subordinea Consiliului Local, desființate
Sursa foto: Lucian Alecu

Administrația Piețelor, Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice și Centrul Cultural, structuri aflate în subordinea Consiliului Local al Sectorului 1, au fost desființate, iar atribuțiile au fost preluate de aparatul de specialitate al primarului.

Primăria Sectorului 1 a anunțat că în Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în ședința de vineri, proiectul de desființare a trei structuri aflate în subordinea sa: Administrația Piețelor, Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice și Centrul Cultural, iar atribuțiile celor trei instituții sunt preluate de aparatul de specialitate al primarului Sectorului 1.

„Ne confruntăm cu o criză bugetară fără precedent pe care ne-a lăsat-o moștenire fosta administrație. Vorbim despre un deficit de 1,2 miliarde lei care poate duce, cât de curând, la intrarea instituției în incapacitate de plată și la imposibilitatea susținerii salariilor angajaților, a plății utilităților sau a cheltuielilor cu asistența socială. Prin adoptarea măsurii de reorganizare a direcțiilor din subordinea Consiliului Local, am făcut un prim pas în depășirea crizei financiare. Mulțumesc consilierilor locali pentru votul de astăzi și pentru gestul de responsabilitate de care au dat dovadă. Au demonstrat tuturor că au înțeles gravitatea situației în care se află bugetul local și că interesul public ne cerea să luăm astfel de măsuri urgente”, transmite primarul Clotilde Armand.

În acest moment, veniturile Primăriei Sectorului 1 se situează în jurul sumei de un miliard de lei, în timp ce cheltuielile angajate depășesc suma de 2 miliarde de lei, ceea ce înseamnă un deficit de 1,2 miliarde lei.

Soluțiile propuse Consiliului Local de către primarul Clotilde Armand pentru depășirea acestei situații, conform comunicatului de presă, au fost: reorganizarea Primăriei Sectorului 1, pentru eficientizarea activității și reducerea cheltuielilor și eșalonarea plății facturilor emise de către furnizori.

„Așa cum am mai spus, în acest mandat, vom pune stop cheltuielii nejustificate și iraționale a banilor publici și vom eficientiza activitatea întregii instituții”, a precizat edilul Clotilde Armand.

×
Subiecte în articol: Clotilde Armand