x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Printre refugiatii uzbeci se afla si teroristi

Printre refugiatii uzbeci se afla si teroristi

de Magda Colgiu    |    26 Aug 2005   •   00:00
Printre refugiatii uzbeci se afla si teroristi

Printre refugiatii uzbeci transferati luna trecuta in Romania, la solicitarea unui organism al Natiunilor Unite, se afla mai multi teroristi, a afirmat ieri procurorul general al Uzbekistanului, citat de Mediafax.

Protestatari la Andijan. Potrivit acestuia, unii dintre cei 439 de refugiati uzbeci transferati din Kirgizstan in Europa de catre Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR) sunt implicati in revolta de la 13 mai din Andijan, soldata, potrivit autoritatilor uzbece, cu 176 de morti. Procurorul sustine ca acestia sunt suspectati de terorism si activitati criminale si sunt banuiti ca au atacat birouri ale politiei si serviciilor de securitate, o unitate militara si o inchisoare din Andijan, eliberand detinutii si luand cu asalt sediul administratiei regionale.

ARMAMENT LIPSA. Declaratia citeaza politia din Uzbekistan, care afirma ca desi majoritatea armelor si a munitiei folosite in timpul confruntarilor au fost recuperate, inca lipsesc 26 de pusti automate, 50 de pistoale, trei mitraliere, 106 grenade, 47 de baionete si mii de cartuse. "Nu exista nici o garantie ca acesti «refugiati pasnici», care sunt aparati cu atata ardoare de unele tari vest-europene si de organizatiile internationale, nu vor comite noi atacuri teroriste nu numai in Asia Centrala, dar si in alte zone ale lumii", mai precizeaza procurorul. (Magda Colgiu)

×
Subiecte în articol: observator