x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Răzbunare. Profesor arestat pentru şpagă cere exmatricularea studenţilor care i-au dat bani!

Răzbunare. Profesor arestat pentru şpagă cere exmatricularea studenţilor care i-au dat bani!

26 Feb 2013   •   16:03
Răzbunare. Profesor arestat pentru şpagă cere exmatricularea studenţilor care i-au dat bani!

După ce s-a plâns instanţei că procurorii nu încep urmărirea penală împotriva studenţilor care i-au dat mită, conf.dr. Daniel Cioca de la UMF Timişoara, arestat pentru că a primit în repetate rânduri bani ca să-i treacă examenele, şi-a continuat contraatacul printr-o mişcare surpriză - scrie pressalert.ro.

Prin intermediul avocatului său, a trimis o solicitare conducerii Universităţii de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara prin care cere exmatricularea studenţilor care l-au mituit în sesiunea din februarie 2013.

Culmea, profesorul şpăgar pare îngrijorat de lipsa de etică a studenţilor.

Cererea este motivată prin “declaraţiile făcute de o parte din studenţii de an I, care în faţa organelor de urmărire penală au afirmat ca au oferit mita d-lui Conf. Univ. Dr. Cioca Daniel Petru, vă solicităm să efectuaţi verificări pentru identificarea acestora şi sancţionarea lor corespunzătoare, în vederea descurajării unor astfel de acte ce sunt de natura a discredita prestigiul instituţiei de învăţământ superior prin încălcarea gravă a eticii universitare”.

Citeşte aici reacţia rectorului UMF Timişoara

Conferenţiarul Cioca este arestat pentru 29 de zile. Conform procurorilor, “inculpatul era cunoscut în rândul studenţilor ca un profesor foarte „exigent”, în sensul că promovabilitatea la examen era redusă, inculpatul fiind interesat în a obţine foloase materiale, în speţă bani, pentru ca studenţii să promoveze respectiva materie". În acest sens, în rândul studenţilor era diseminată informaţia cu privire la suma care trebuia remisă, locul şi modalitatea de remitere”.
 

×
Subiecte în articol: profesor spaga umf timisoara