x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prognoză - Anul Nou vine cu zăpadă

Prognoză - Anul Nou vine cu zăpadă

de Elena Stan    |    19 Dec 2007   •   00:00
Prognoză - Anul Nou vine cu zăpadă

Bucureştenii vor avea zăpadă de Crăciun doar dacă vor merge la munte, insă de Revelion va ninge in toată ţara. Iarna aceasta vom avea căteva zile de viscol şi temperaturi de - 20 de grade Celsius.



Locuitorii capitalei vor avea un Crăciun fără zăpadă, insă pentru Revelion, meteorologii au declarat că sunt şanse mari să ningă in toată ţara.

Vremea va rămăne friguroasă in toate zonele ţării, cu minime negative in fiecare noapte, pănă in Ajunul Crăciunului, atunci cănd se va incălzi uşor.

Şansele ca de Crăciun să ningă sunt extrem de reduse, dar de Revelion vremea se va răci in toate zonele ţării, fiind foarte posibil să ningă, potrivit prognozei meteo realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). "Din păcate, este puţin probabil ca romănii să aibă un Crăciun cu zăpadă proaspăt căzută. Trebuie să reţinem că vremea ne-a făcut o surpriză plăcută in acest an, după ultimii doi in care nu prea am avut parte de iarnă. Faţă de anii precedenţi, vremea s-a răcit. Iarna din acest an are infăţişare de iarnă adevărată, cu zăpadă", a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului. In acelaşi timp, autorităţile speră ca anul acesta topirea zăpezii să nu provoace inundaţii ca pănă acum. "Sunt foarte slabe şansele de inundaţii in acestă primăvară din cauza topirii zăpezii. Debitele răurilor vor creşte, insă nu aşa de mult incăt să creeze probleme. Din august şi pănă in noiembrie anul acesta au fost cantităţi duble de precipitaţii, astfel incăt au fost refăcute rezervele de apă", a explicat Ion Sandu, directorul ANM.


VREME. Iarna aceasta este una aproape perfectă, cu temperaturi nu foarte scăzute, normale pentru această perioadă. "Pănă la 23 decembrie, vremea se va menţine friguroasă in toată ţara, temperaturile pe timp de noapte situăndu-se intre - 10 şi - 4 grade C. Totuşi, este puţin probabil să ningă, inregistrăndu-se doar ceaţă in zonele de cămpie", a declarat Attila Korodi. "In Ajunul Crăciunului, la 24 decembrie, vremea se va incălzi cu aproximativ două grade C şi este posibil să ningă doar in zonele de munte. In zona de Sud şi de Sud-Est temperaturile ar putea creşte pănă la +4 grade C in timpul zilei şi intre - 5 şi - 3 in timpul nopţii", a declarat Ion Sandu. Pănă la 30 decembrie, vremea se va incălzi in intreaga ţară, cu temperaturi intre 0 şi 3 grade C, insă de Revelion va fi mai frig in aproape toate zonele ţării, posibilitatea de ninsoare fiind foarte mare. "La 31 decembrie-1 ianuarie există şanse mari de ninsoare pe tot teritoriul Romăniei, tendinţă care se va menţine pănă la jumătatea primei luni din 2008", a spus Korodi.


Ninsoarea nu va crea probleme

Anul viitor debutează cu zăpadă in toată ţara, vreme rece pănă la data de 13 ianuarie, iar in a doua parte a lunii valorile medii ale temperaturilor vor creşte uşor, pănă la - 12°C şi - 10°C potrivit datelor furnizate de ANM. "In Romănia există şanse de zăpadă şi in lunile ianuarie şi februarie 2008. Vom avea doar căteva zile de viscol şi temperaturi scăzute, de - 20°C in unele zone din ţară", a declarat Ion Sandu. In a doua parte a lunii ianuarie, precipitaţiile vor fi de 10-15 litri pe metrul pătrat in est şi sud-est şi de 5-10 litri pe metru pătrat, in restul ţării.

×
Subiecte în articol: pană observator vremea zăpadă