x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Prognoza meteo pentru 1 şi 2 mai: Umbrelele, un accesoriu obligatoriu

Prognoza meteo pentru 1 şi 2 mai: Umbrelele, un accesoriu obligatoriu

30 Apr 2009   •   00:00

Veşti triste pentru cei care şi-au făcut program de 1 Mai. Indiferent dacă veţi pleca la munte sau la mare, umbrelele sunt un accesoriu obligatoriu. La fel şi hainele mai groase.



Oficial de la 1 mai se deschide sezonul pe litoral. Numai că în acest an turiştii nu vor avea parte de soare şi vreme de plajă. Sfatul meteorologilor este ca pe lângă hainele ceva mai groase să nu uitaţi umbrela.

"Pe litoral în cursul după amezii de 1 mai şi în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă sunt de aşteptat şi aici averse şi descărcări electrice", a declarat meteorologul Oana Gherase.

Nici amatorii de drumeţii nu vor avea parte de o vreme mai bună. La munte termometrele nu vor arăta mai mult de 12 grade celsius. În toată zona montană şi de 1 şi de 2 mai va fi vorba de instabilitate, adică descărcări electrice, averse, intensificări ale vântului de scurtă durată.

Nici prin vecini nu va fi vreme mai bună. "Dacă vrem să părăsim ţara, ţările învecinate nou, Bulgaria, Turcia, Grecia vor avea cam aceleaşi valori ca şi cele de la noi. Adică sunt de aşteptate precipitaţii, valorile de temperatură vor fi în jurul a 20 de grade, dar vremea nu este tocmai bună", a spus Oana Gherase.

Soarele va străluci mai mult în Italia. Iar Spania va fi paradisul de 1 mai. Meteorologii spun că cei mai fericiţi români vor fi cei pe care 1 mai îi va prinde pe meleaguri hispanice. Temperaturile vor depăşi 26 de grade celsius.


ÎN ŢARĂ
Vineri: Vremea va fi în general instabilă. Vor fi înnorări şi, mai ales după-amiaza şi noaptea, se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificari de scurtă durată ale vântului pe arii extinse în estul, centrul şi sudul ţării şi local în restul teritoriului. Izolat vor fi condiţii de grindină, iar cantităţile de apă vor putea depăşi 20 l/mp, mai ales în zona de munte şi în sudul Moldovei. Temperaturile maxime, în scădere în jumatatea de nord-est, se vor încadra între 15 şi 25 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade.

Sâmbătă: Vremea se va răci uşor în cea mai mare parte a ţării şi va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări şi vor fi averse şi descărcări electrice în Moldova şi Oltenia şi în zonele de deal şi de munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări locale, îndeosebi în est şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 22 de grade, iar cele minime între 0 şi 10 grade.


BUCUREŞTI
Vineri:
Cerul va fi temporar noros, iar după-amiaza şi noaptea vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă de 21 ... 22 de grade, iar cea minimă va fi de 7 ... 8 grade.

Sâmbătă: Vremea se va răci uşor. Cerul va avea înnorări şi vor fi conditii de averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimă de 6 ... 8 grade.
antena3.ro

×
Subiecte în articol: grade meteo