x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Protest inedit la adresa eutanasierii maidanezilor din România

Protest inedit la adresa eutanasierii maidanezilor din România

de Istvan Deak    |    14 Oct 2013   •   16:01
Protest inedit la adresa eutanasierii maidanezilor din România

În Europa continuă protestele îndreptate împotriva eutanasierii câinilor maidanezi din România. Aproximativ 40 de membri ai organizaţiei austriece de protecţie a animalelor RespekTiere (Respect pentru animale) s-au strâns, sâmbătă, în faţa Ambasadei României din Viena şi au protestat într-un mod inedit. Acoperiţi doar cu un prosop, vopsea roşie şi măşti reprezentând figuri canine, aceştia au blocat intrarea în ambasadă.

S-a lăsat cu arestări

Conform vienna.at şi respektiere.at, ei au scandat în mod repetat: “România, litera M vine de la Mord (n.r crimă)” şi au afişat un banner în limba engleză cu mesajul: “România, încetează crimele acum”. După ce oficialii ambasadei au încercat fără succes să elibereze intrarea, politia austriacă a intervenit în forţă şi a arestat trei dintre membrii grupului. “Activiştii au fost arestaţi fiindcă protestau într-o zonă interzisă. Oricum, autorizaţia lor de protest expirase la acea oră”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei vieneze, Barbara Riehs.

Vor să depună plângere


Organizaţia a anunţat că va depune plângere împotriva poliţiei pentru abuz. “Este inadmisibil. Poliţia le-a dat drumul celor trei persoane, printre care şi o femeie, în toiul nopţii, în pielea goală, fără acte, bani, telefoane, şi le-a strigat să caute un taxi. Cele trei persoane se aflau în incapacitatea de a informa pe cineva de situaţia lor si au fost trimise pe stradă în frig. Practic, li s-au încălcat drepturile, iar pentru asta noi vom depune o plângere”, spun cei de la RespekTiere.

Poliţia respinge aceste acuzaţii. “Persoanele nu au fost trimise în pielea goală pe stradă. Apoi, trebuie să luam în considerare şi faptul că ei au stat în stradă ore în şir de bunăvoie în această 'costumaţie'  şi au ales să protesteze în frig. Dacă o să considere că li s-au încălcat anumite drepturi, atunci să depună o plângere. E dreptul lor”, a încheiat Barbara Riehs.

Şi în Italia au fost proteste

Circa 100 de persoane s-au adunat acum 10 zile şi  în faţa Ambasadei României de la Roma, pentru a protesta la adresa legii care permite eutanasierea maidanezilor din România. Protestul s-a transformat într-un atac la adresa preşedintelui României, Traian Băsescu, la adresa căruia au fost lansate insulte, relatează gazetaromaneasca.com.
Convocarea la protest, publicată pe Facebook de organizatori, Partidul Animalist European, suna astfel: "Astăzi 3 Octombrie 2013, Roma, Ambasada României, cetăţeni liberi şi democratici protestează contra Guvernului tiranului Băsescu, responsabil de măcelul câinilor fără stăpân".

Convocarea era ilustrată cu o fotografie a lui Băsescu râzând cu gura până la urechi, de pe vremea când era primar la Bucureşti şi avea şi meşă, adaugă sursa citată.

×
Subiecte în articol: protest maidanezi eutanasiere