x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radare în "cascadă”

Radare în "cascadă”

de Mara Raducanu    |    08 Apr 2010   •   00:00



Direcţia Rutieră din cadrul IGPR, sub deviza "Alege viaţa!", organizează mâine o acţiune la nivel naţional pentru combaterea vitezei excesive şi a altor abateri grave ce pun în pericol siguranţa circulaţiei, urmând a fi amplasate radare în cascadă în zone cu risc sporit de producere a accidentelor.

Numai în perioada Sărbătorilor Pascale au avut loc patru accidente deosebit de grave, soldate cu decesul a câte trei persoane, în judeţele Buzău, Călăraşi, Dolj şi Satu Mare, în timp ce în cursul zilei de miercuri, s-au înregistrat 17 accidente rutiere, soldate cu doi morţi şi 18 răniţi grav.

În cadrul acţiunii vor fi folosite toate cele 449 de aparate noi destinate supravegherii traficului rutier şi măsurării vitezei de deplasare a autovehiculelor, alături de cele 235 de aparate radar deja aflate în dotarea poliţiei, multe dintre acestea urmând a fi amplasate în "cascadă" pe drumurile şi în locurile cu risc sporit de producere a accidentelor rutiere.
La acţiune va participa şi un elicopter din dotarea Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

×
Subiecte în articol: trafic