x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu Duda, motiv de raca

Radu Duda, motiv de raca

06 Aug 2004   •   00:00

Brad Johnson, avocatul Casei Regale de Hohenzollern din Germania, a declarat ieri in cadrul unei conferinte de presa ca Radu Duda "nu a primit niciodata titlul de print de Hohenzollern-Varingen" si ca s-a folosit de acest fals titlu "pentru a obtine foloase materiale".

Aceasta declaratie a fost cuprinsa intr-o scrisoare oficiala pe care familia princiara germana Hohenzollern a trimis-o caselor regale, guvernelor si agentiilor comerciale.

Brad Johnson a mai precizat ca exista informatii conform carora Radu Duda, ginerele fostului rege Mihai, are de gand sa-si vanda unor persoane falsul titlu. Avocatul a mai spus ca, dandu-se drept print, Duda a primit o functie in Guvernul Romaniei cu ajutorul careia are acces la persoane care detin informatii "sensibile" in legatura cu NATO. "Radu Duda este platit pentru functia din Executiv din banii cetatenilor si cred ca faptul ca se foloseste abuziv de un titlu ar trebui sa prezinte interes pentru autoritati" a mai spus Johnson. Avocatul american a precizat ca Guvernul roman a fost o "victima inocenta", nestiind de ilegalitatea pe care a facut-o Radu Duda. Johnson si-a exprimat indoiala si in privinta felului in care sunt folositi banii care vin prin fundatia "Principesa Margareta".

La conferinta sustinuta de reprezentantul Casei regale din Germania a fost prezenta si sefa de protocol al familiei regelui Mihai care i-a inmanat avocatului documentul prin care Radu Duda era numit print de Hohenzollern-Veringen. Johnson a spus ca, probabil, acest act este fals, dar ca va fi sigur de acest lucru dupa ce familia regala il va vedea. Simina Mezincescu a declarat, la randul ei, ca fostul rege Mihai "stie ce interese se ascund in spatele acestor actiuni". Ea a pastrat insa misterul precizand ca nu stie amanunte. (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: observator duda