x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Raport HHC: Numărul copiilor abandonaţi a crescut în 2011

Raport HHC: Numărul copiilor abandonaţi a crescut în 2011

de Mediafax    |    04 Apr 2012   •   16:51
Raport HHC: Numărul copiilor abandonaţi a crescut în 2011

Procentul de copii intrati din familii in sistemul de protectie asigurat de stat a scazut usor anul trecut fata de 2010, dar a crescut ponderea celor abandonati, doar in prima jumatate din 2011 inregistrandu-se 60% din numarul copiilor abandonati in precedentele 12 luni, rezulta dintr-un raport HHC.

In 2009 si 2010, dinamica intrarilor in sistem s-a pastrat: 90% dintre copiii intrati in sistem au provenit din familii, iar restul au fost copii abandonati, se mai arata in Raportul Auditul Serviciilor Sociale pentru Copii din Romania, realizat de Hope and Homes for Children (HHC) Romania si dat publicitatii miercuri.

"In prima jumatate a anului 2011, a scazut usor proportia copiilor intrati in sistem din familii, dar a crescut proportia copiilor abandonati. Tot in prima jumatate a anului 2011, a scazut numarul copiilor care intra in centre de plasament clasice si asistenta maternala profesionista si a crescut numarul celor din centrele maternale", se precizeaza in raport.

Tot in Auditul Serviciilor Sociale pentru Copii din Romania se arata ca anul trecut "a crescut ingrijorator" numarul copiilor care au cel putin un parinte plecat la munca in strainatate.

"Practic, doar in prima jumatate din 2011, numarul acestora este aproape egal cu cel din 2010. Acesti copii prezinta un risc ridicat de intrare in sistemul serviciilor sociale", atrag atentia initiatorii raportului.

Un alt aspect ingrijorator identificat in raportul HHC se refera la cresterea numarului de copii abandonati in maternitati si unitati sanitare. Astfel, in prima jumatate din 2011, s-a inregistrat 60% din numarul copiilor abandonati in anul precedent.

Raportul HHC Romania a fost realizat pe baza informatiilor din 2010 si prima jumatate a lui 2011.

×