x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Reactia SRI dupa atentatele de la Bruxelles

Reactia SRI dupa atentatele de la Bruxelles

22 Mar 2016   •   14:08
Reactia SRI dupa atentatele de la Bruxelles

SRI a luat toate măsurile necesare la nivel naţional şi se asigură de menţinerea climatului de siguranţă a cetăţenilor români, declară directorul Serviciului, Eduard Hellvig, care precizează că până în prezent nu există informaţii care să ducă la o legătură directă între evenimentele din Bruxelles şi riscuri la adresa securităţii naţionale.

”Serviciul Român de Informaţii condamnă ferm atacurile teroriste din capitala Belgiei. Suntem alături de poporul belgian şi vom continua să oferim sprijin partenerilor noştri instituţionali în lupta pe care o ducem împreună împotriva terorismului”, se arată într-o declaraţie a directorului SRI, Eduard Hellvig, dată publicităţii marţi.

”Ceea ce s-a întâmplat în Belgia nu are cum să nu ne afecteze. Astăzi vorbim de un terorism global. Ţintele teroriştilor nu mai sunt doar statele, ca entităţi compacte, ci direct cetăţenii, ca entităţi individuale”, continuă Hellvig.

Directorul SRI precizează că, din aceste considerente, nu vede a fi exagerate anumite măsuri de prevenire ale oricăror acţiuni pe profil antiterorist care ar putea pune în pericol securitatea naţională.

”Scopul principal al activităţii noastre este prevenirea acestor ameninţări teroriste. Principalele noastre arme sunt informaţia şi legea. Atunci când viaţa unui singur cetăţean este pusă în pericol, acţionăm cu fermitate, folosind instrumentele legale şi mijloacele prevăzute de lege”, adaugă Hellvig.

El precizează că, în România, Sistemul Naţional de Alertă Teroristă se menţine la nivelul "Albastru-precaut".

”Acest nivel înseamnă că, până în prezent, nu există informaţii care să ducă la o legătură directă între evenimentele din Bruxelles şi riscuri la adresa securităţii naţionale. Cu toate acestea, SRI a luat toate măsurile necesare la nivel naţional şi ne asigurăm de menţinerea climatului de siguranţă a cetăţenilor români”, menţionează directorul SRI.

”Suntem alături de familiile celor care şi-au pierdut viaţa în urma acestor atacuri criminale şi colaborăm, alături de partenerii din Sistemul Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, cu instituţiile similare din spaţiul euroatlantic pentru siguranţa noastră, a tuturor”, încheie Eduard Hellvig.

News.ro

×
Subiecte în articol: SRI eduard hellvig