x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Record negativ la Bacalaureat: Promovabilitate de 43,01. În Ilfov, doar 1-2 elevi din 10 au luat examenul!

Record negativ la Bacalaureat: Promovabilitate de 43,01. În Ilfov, doar 1-2 elevi din 10 au luat examenul!

08 Iul 2012   •   06:36
Record negativ la Bacalaureat: Promovabilitate de 43,01. În Ilfov, doar 1-2 elevi din 10 au luat examenul!

Update 19:30: Andronescu: Promovabilitate de 43,01, rezultat sub asteptarile celor din sistemul de invatamant

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca rezultatele de la bacalaureat - 43,01 la suta - sunt sub asteptarile celor din sistemul de invatamant, incurajandu-i insa pe elevii care nu au trecut examenul sa renunte la vacanta si sa mearga la cursurile remediale.

Desi sunt cele mai slabe rezultate din ultimele doua decenii, Andronescu a refuzat sa le califice, precizand ca are "proprietatea cuvintelor" si ca se gandeste la elevi si parinti.

"Nu sunt rezultate care sa multumeasca pe cineva din sistem, dar nu vreau sa-i descurajam pe copii si pe parinti", a declarat, duminica seara, Ecaterina Andronescu, precizand ca elevii trebuie sa participe la cursurile remediale ce vor fi organizate de scoli pana la examenul din august.

Etapa a doua a examenului de bacalaureat are loc in luna august, iar ministrul Educatiei a spus ca elevii vor fi ajutati pentru a se pregati, in acest sens urmand a fi organizate cursuri.

Promovabilitatea la sesiunea din iulie a examenului de bacalaureat, la nivel national, este de 43,01 la suta, inainte de solutionarea contestatiilor.

In 2011, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 44,47 la suta la nivel national, inaintea contestatiilor, iar rezultatele au fost considerate cele mai slabe din ultimele doua decenii, fiind pentru prima data cand in aproape 30 de unitati de invatamant nu a fost niciun promovat.

UPDATE 13:35 Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca, potrivit raportarilor din 30 de judete, rezultatele de la bacalaureat de anul acesta sunt comparabile cu cele de anul trecut, in unele judete au scazut notele, in altele au crescut, fata de 2011.

Ministrul Educatiei a sustinut ca la acest moment are rezultatea complete din 30 de judete.

"Pe medie rezultate sunt comparabile cu cele de anul trecut. Media generala se plaseaza sub 0,5 puncte diferenta, ceea ce in limitele unei evaluari normale ma pot trimite pe mine sa spun ca sunt comparabile cu cele de anul trecut. Exista judete ce au scazut foarte mult si judete care au crescut, in raport de rezultatele primite pana la acest moment", a afirmat Andronescu.
Potrivit demnitarului, Iasiul a crescut cu 14 la suta, Gorjul cu 11 la suta, Alba si Arges cu zece la suta, iar judetele Galati, Giurgiu, Tulcea si Vrancea au crescut cu pana in cinci la suta.
Cele care au scazut sunt Harghita cu 34 de procente, Botosani cu 17 procente, Salaj cu 16, Constanta si Covansa cu 12 si Ilfovul cu zece procente.
Satu Mare, Calarasi, Sibiu, Buzau si Bacau au scazut cu pana in cinci procente, a aratat Andronescu. (Mediafax)

UPDATE 10:15 'Circa 10% din rezultate sunt incarcate pe site, la acest moment. La matematica, subiectele pentru liceele tehnologice au fost mai dificile decat cele pentru liceele de matematica-informatica. Nu stiu cum au gandit cei care au realizat subiectele', a declarat Ecaterina Andronescu, ministrul Invatamantului, la Realitatea TV.

UPDATE 10:03

Dambovita promovabilitate 38% (62% picati)
Mehedinti - 27,5
Timis - 31,79%
Constanta - 58%
Harghita - 64,3%
Olt - 30%
Cluj - 25%
Gorj - 25%

(Realitatea TV)


UPDATE 9:53. In municipiul Bucuresti: 55% dintre absolventi au picat. In judetul ILFOV: 85,34% dintre absolventi au picat . In judesul Mures: 56% dintre absolventi au picat. In judetul Prahova: 54% dintre absolventi au picat. (antena3.ro)

Au inceput sa apara primele rezultate partiale de la Bacalaureat. Conform informatiilor citate de Realitatea TV, promovabilitatea este de doar 33,5% in judetul Hunedoara, 47,4% in Alba, 50% in Vaslui si 54% in Iasi.

Daca si in celelalte judete situatia va fi asemanatoare, va insemna ca rezultatele de anul trecut nu sunt intamplatoare si ca acesta este nivelul Invatamantului romanesc in acest moment.

Pana anul trecut, promovabilitatea la examenul de Bacalaureat era de peste 70%. In 2011 s-a inregistrat un record negativ de promovabilitate, dar anul acesta recordul, din pacate, pare ca va fi doborat.

La aceasta ora, site-ul Ministerului Educatiei, www.edu.ro, unde se afiseaza rezultatele partiale, este blocat, probabil din cauza numarului foarte mare de accesari. La incercarea de accesare se afiseaza mesajul 'Site in curs de mentenanta'.

Primele rezultate ale examenului de BACALAUREAT 2012 sunt afisate duminica dimineata la centrele de examinare din intreaga tara. Notele vor fi afisate si pe edu.ro , portalul Ministerului Educatiei destinat informatiilor despre examene.In 9 iulie, intre orele 8.00 si 12.00, vor putea fi depuse contestatiile.In perioada 10 -12 iulie va avea loc solutionarea contestatiilor, iar la 13 iulie vor fi afisate REZULTATELE FINALE.

Nota obtinuta anul acesta la BAC 2012 are o miza importanta. Pe baza mediei obtinute de candidati la examenul de maturitate se poate face admiterea la universitate. Asta a fost solutia propusa de Ministerul Educatiei in acest an cand a anuntat ca la admiterea in invatamantul universitar nu se va mai tine cont de mediile avute in liceu de candidati.

La prima sesiune a examenului de BAC 2012 au participat aproximativ 180.000 de absolventi, numar destul de mic avand in vedere ca promotia de anul acesta a numarat aproximativ 200.000 de liceeni, iar anul trecut aproximativ 100.000 de elevi au picat examenul maturitatii.
Sesiunea de toamna BAC 2012
Pentru absolventii de liceu care au picat BAC-ul in vara sau care au ales sa-si maximizeze sansele de promovare exista si sesiunea de toamna, care se va desfasura in perioada august-septembrie 2012.
Calendar BAC 2012 sesiunea de toamna
16-20 iulie: Inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen
20-21 august: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A)
20-22 august: Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B)
21-22 august: Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C)
23-24 august: Evaluarea competentelor digitale (proba D)
27 august: Proba scrisa la limba si literatura romana
28 august: Proba scrisa la limba materna
29 august: Proba obligatorie a profilului
31 august: Proba la alegere a profilului si specializarii
2 septembrie: Afisarea rezultatelor (pana la ora 16:00) si depunerea constestatiilor (16:00-20:00)
3-4 septembrie: Rezolvarea contestatiilor
5 septembrie: Afisarea rezultatelor finale
(Mediafax)
Stire in curs de actualizare
×