Procentul de promovabilitate la simularea examenului de bacalaureat care a avut loc la sfarşitul saptamanii trecute este de 51,91% la nivelul Capitalei. 8.119 dintre cei 15.641 de candidati prezenti au obtinut note peste 5.
de EUGENIA MIHALCEA | |
OBSERVATOR | |
52% dintre liceeni ar lua BAC-ul
|
SIMULARE. Subiectele la literatura romana le-au solicitat imaginatia liceenilor
|
Liceenii care au sustinut simularea examenului de bacalaureat saptamana trecuta au picat pe capete. Jumatate dintre ei n-au reusit sa ia nota de trecere si numai 28 de elevi din cei 15.000 inscrisi la testare au luat 10.
Promovabilitate la simularea examenului de bacalaureat este de 51,91% la nivelul Capitalei, 8.119 din cei 15.641 de candidati prezenti au obtinut note peste 5. Elevii din sectorul 2 au obtinut cele mai bune rezultate, procentul de promovabilitate in randul acestora fiind de 56,96%, la polul opus situandu-se sectorul 6, cu numai 39,91% promovati. Mai mult decat atat, 2.252 de liceeni dintre cei care au reusit sa ia note de trecere au luat intre 5 si 6, adica aproape 28% din totalul notelor peste 5.
PREMIANTI. Numai 28 de elevi au fost notati cu 10, 11 dintre acestia sustinand simularea la "Geografia Romaniei".
Note de 10 au fost obtinute si de candidatii care au optat pentru "Limba si literatura romana-2", "Matematica M1 (Matematica-Informatica) - proba D", "Istoria romanilor", "Economie - proba F", "Filozofie - proba F", "Psihologie - proba E (stiinte sociale)", "Informatica", "Biserica Ortodoxa Romana - Dogmatica ortodoxa, proba E".
La simularea examenului de bacalaureat desfasurata in Capitala s-au inscris peste 18.000 de viitori absolventi de liceu, dintre care au participat la probe 15.641, adica circa 85%. Notele obtinute de liceeni nu vor fi trecute in catalog.
"PERLE" LA PROBA DE LIMBA ROMANA
|
"In poezia romantica "Strainul" de Ion Pilat, autorul vorbeste despre o dragoste straina, in care Florica o vede peste tot, in casa, parc, livezi. Ea nu mai are incredere totala in nimeni si este mirata de orice lucru strain."
""Fiind amurg" si strain de altfel, poetul nu realizeaza grandoarea mosiei "Florica" si este mirat de ea"
"Florica era mosia pentru care Ion s-a casatorit cu Ana"
"Sunt folosite epitete pentru a infrumuseta decoratiunea"
"Cu parere de rau iti transmit vesti de uimire, tocmai am intrat intr-un timp anost, monotonia imi bate disperata la usa"
"De curand mi-am construit in lunca raului o casuta unde ma retrag in fiecare zi ca sa urmaresc amurgul si sa ma relaxez band o bere"
"Apa era asa de mica incat ma credeam acasa in cada"
"El iubea o fata pe nume Alingard pe care nu a putut sa o uite"
"Imprumuta 100 de lei de la vizitiu, insa nu-i mai sunt de ajutor pentru ca intreg locul disparuse. Ii cere vizitiului sa-l plimbe cu trasura sa"
"Gavrilescu realizeaza cat timp a trecut de-abia dupa ce compostorul in tramvai ii spune ca s-au scumpit biletele"
"Gavrilescu se trezeste gol alungit langa baba si se inveleste cu draperia"
"Dupa spusele domnului era un bordel unde puteai sa te distrezi si sa te relaxezi"
""La tiganci" este un bordel cu dame de companie unde domnii generosi se duc"
"In nuvela "La tiganci" apare motivul transhumantei"
"Unul dintre motive este calatoria sufletului, calatorie pe care o face personajul principal pe holul casei"
"In incaperea din fundul casei stateau o persoana vie si doua moarte"
|