x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Românca premiată la “Sony World Photography Awards”. Vezi fotografia cu care a dat lovitura

Românca premiată la “Sony World Photography Awards”. Vezi fotografia cu care a dat lovitura

de Cristinel C. Popa    |    20 Mar 2013   •   11:07
Românca premiată la “Sony World Photography Awards”. Vezi fotografia cu care a dat lovitura
Sursa foto: Alecsandra Raluca Drăgoi
Ieşeanca Alecsandra Raluca Drăgoi crede că succesul deplin în carieră este aproape

Un prestigios concurs internaţional de fotografie câştigat de o româncă! Alecsandra Raluca Drăgoi a primit recent un important premiu la ediţia din acest an a “Sony World Photography Awards”. Ea a fost desemnată câștigătoare la categoria de vârstă de până la 19 ani. Lucrarea cu care s-a înscris în concurs şi care a primit premiul cel mare descrie o tradiţie românească de Anul Nou din zona Moldovei, mai exact jocul ursului. Alecsandra a absolvit în 2011 Waldorf High School din Iaşi iar acum studiază fotografia la Universitatea din Portsmouth, Marea Britanie. Tânăra laureată a acordat în exclusivitate un scurt interviu pentru reporterul Jurnalului Naţional.

Reporter: Ce reprezintă pentru tine acest premiu?


Alecsandra Raluca Drăgoi: Este una dintre cele mai mari realizări de până acum, este momentul în care trec la o nouă etapă din viaţa mea de fotograf. Ultima etapă fusese îndeplinită când am aplicat pentru a studia fotografia la o universitate din Anglia. Acum mă îndrept spre una dintre cele mai importante etape şi anume succesul în carieră. Cu ocazia acestui concurs, sper că multe uşi să mi se deschidă şi să bucur privitorii cu imaginile pe care le surprind.

Reporter: Cum de ai participat la această importantă competiţie?

Alecsandra Raluca Drăgoi: A fost o decizie de moment, nu am plănuit foarte mult în a participa la acest concurs. A fost realmente un moment de inspiraţie.

Reporter: Cheia succesului tău de până acum?

Alecsandra Raluca Drăgoi: Fără muncă şi dedicaţie nu aş fi reuşit să câştig şi nici să realizez ceea ce am făcut până astăzi în acest frumos domeniu: arta fotografică.

În acest an este pentru prima dată când România se află pe lista câştigătorilor apreciatei competiţii fotografice. Imaginea sa, ce a fost recompensată cu marele premiu la categoria Youth (pentru Cultură), a intrat în competiţie cu alte sute de instantanee ale unor prestigioşi concurenţi, ceilalţi doi câştigători ai categoriei sale de vârstă sunt Berta Vicente, Spania (pentru Portret) şi un concurent din  Taiwan (pentru tema “Mediu”). Însă pentru Alecsandra emoţiile nu au trecut! Pe data de 25 aprilie, la Londra, în cadrul ceremoniei de gală a Sony World Photography Awards, dintre cei trei câştigători va fi desemnat Youth Photographer of the Year 2013.



×