x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Exact pe dos: În Marea Britanie pleacă MAI PUŢINI români, decât anii trecuţi

Exact pe dos: În Marea Britanie pleacă MAI PUŢINI români, decât anii trecuţi

de Agerpres    |    19 Ian 2014   •   10:56
Exact pe dos: În Marea Britanie pleacă MAI PUŢINI români, decât anii trecuţi
Sursa foto: CORNELIUS POPPE/EPA

Mai puţini imigranţi din România şi Bulgaria sosesc în Marea Britanie în acest an, în pofida ridicării restricţiilor de circulaţie de către UE, potrivit unei anchete Sunday People, publicată duminică de site-ul mirror.co.uk.

Predicţiile alarmiste legate de o 'invazie' a est-europenilor aflaţi în căutare de slujbe au fost complet eronate. Companiile aeriene şi agenţiile de turism din ambele ţări (România şi Bulgaria) au înregistrat o scădere sau nicio modificare a numărului de pasageri care au zburat către Marea Britanie în ianuarie, după ridicarea restricţiilor în UE.

Un purtător de cuvânt al companiei low-cost româneşti Blue Air a declarat: 'Avem mai puţini pasageri pe cursele spre Marea Britanie comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut'.

Tarom, care efectuează curse charter din nouă oraşe româneşti şi capitala bulgară Sofia, a precizat că solicitările de călătorie spre Marea Britanie au rămas neschimbate. 'Nu ne vom spori numărul de curse către Marea Britanie. Nu au fost înregistrate niciun fel de creşteri ale solicitărilor', a afirmat un purtător de cuvânt.

De asemenea, Tudan Travel, care operează curse cu autocarul din România în Germania spre Marea Britanie a negat zvonurile legate de autocare neîncăpătoare. 'Nu am observat o creştere a solicitărilor pentru destinaţia Marea Britanie. Destinaţiile preferate rămân Danemarca, Germania şi Suedia', a menţionat un reprezentant al firmei.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie emigranţi