x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România cumpără 54 de „Abrams”, dar vrea să achiziționeze pe viitor 300 de tancuri

România cumpără 54 de „Abrams”, dar vrea să achiziționeze pe viitor 300 de tancuri

de Redacția Jurnalul    |    11 Iul 2023   •   10:15
România cumpără 54 de „Abrams”, dar vrea să achiziționeze pe viitor 300 de tancuri
Sursa foto: Hepta

România a demarat procedurile pentru achiziția a 54 de tancuri americane „Abrams”. Ținta nu e înzestrarea cu tancuri pentru un batalion ci se vrea achiziția a 300 de tancuri.

În cadrul programului „Tanc principal de luptă”, Ministerul Aprării Naționale al României a demarat procedurile de achiziție a 54 de tancuri americane „Abrams”, prin procedură G2G (Guvern la Guvern).

Vor fi achiziționate astfel 54 de tancuri „Abrams” modernizate în varianta M1A2 şi 12 derivate, pe şasiu de tanc, în uz, din stocul Armatei SUA, inclusiv muniţia şi stimulatoarele de instruire.

„Dorim să achiziționăm tancuri noi, în jur de 300 de tancuri principale de luptă, dar perioada de achiziție va trebui stabilită de către beneficiar”, a afirmat generalul-maior Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente, citat de defenseromania.ro

Perioada de achiziție va fi stabilită de Forțele Terestre.

Anunțul oficial privind intenția de a achiziționa 300 de tancuri nu înseamnă neapărat că ele vor fi „Abrams”, chiar dacă alegerea primelor 54 a fost aceasta. Intenția armatei române poate stârni interes nu doar din partea partenerilor germani producătorii Leopard, dar și din partea sud-coreenilor cu soluția K2 Panther, notează defenseromania.ro

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

 

×
Subiecte în articol: tancuri abrams romania