x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Romănia in cinci minute

Romănia in cinci minute

de Lucian Florea    |    Magda Colgiu    |    27 Noi 2007   •   00:00
Romănia in cinci minute

VIN COLINDĂTORII! Căţiva copii din Cluj, care işi spun "Clubul Vedetelor", ne-au vizitat ieri la redacţie aceştia fiind primii colindători care ne-au urat in acest an.

VIN COLINDĂTORII! Ne mai desparte o lună de Crăciun, dar spiritul Sărbătorilor deja işi face simţită prezenţa. Căţiva copii din Cluj, care işi spun "Clubul Vedetelor", ne-au vizitat ieri la redacţie aceştia fiind primii colindători care ne-au urat in acest an. Aşa că deschideţi porţile, pentru că s-a dat liber la colindat!


15:41- Contrabandă

VAMA ALBIŢA. Autorităţile au găsit peste 127.000 de pachete de ţigări, ascunse intr-o cisternă destinată transportului de carburanţi.

DECES. O bucureşteancă a murit asfixiată in locuinţa ei de pe Şoseaua Mihai Bravu, in urma unui incendiu izbucnit de la o ţigară.

15:46 - Pichet

CONSTANŢA. Sute de angajaţi de la societatea Chimpex din Portul Constanţa, aflaţi de cinci săptămăni in grevă generală, au pichetat sediul societăţii şi au strigat lozinci la adresa patronatului, administrat de cetăţeni turci, care refuză să ofere creşterile salariale solicitate de angajaţi. (E.S.)

BACaU. Un adolescent de 16 ani, din comuna Hemeiuşi, a fost găsit spănzurat de un stălp de inaltă tensiune in halta din comună, pentru că părinţii fetei pe care o iubea nu erau de acord cu relaţia lor. Localnicii spun că au găsit şi un bilet asupra tănărului in care acesta işi justifica gestul.Â



METEO - Urmează frig şi viscol la munte

Temperaturile de astăzi vor fi normale pentru această perioadă. In următorul interval, in cursul nopţilor, mercurul din termometre va atinge valori foarte scăzute, mai ales in zona montană, unde va ninge viscolit. In restul teritoriului se vor inregistra ninsori slabe. Senzaţia de frig va fi sporită de văntul care va sufla in rafale, cu viteze de pănă la 70km/h. (S.A.)

INCIDENT - Autocar in flăcări pe Autostrada 1

Un autocar a luat foc ieri dimineaţă pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, dar incidentul nu s-a soldat cu victime. Deşi echipele de intervenţie fuseseră anunţate că vehiculul e plin cu pasageri, la bord erau doar trei călători, care au fost evacuaţi de şofer. Focul a pornit de la motor şi s-a extins şi in partea din spate a autocarului, dar a fost stins de pompierii militari din Titu. (E.C.)

DOSARUL "LIDO" - Judecător recuzat a doua oară

Avocaţii proprietarilor care au revendicat şi au obţinut in justiţie complexul hotelier Lido din Capitală l-au recuzat ieri, pentru a doua oară, pe preşedintele completului care judecă cererea de contestaţie in anulare făcută de fraţii Păunescu. Potrivit apărătorilor, magistratul Ion Ionescu s-a pronunţat deja in această cauză, in martie anul acesta, cănd a suspendat temporar efectele deciziei de retrocedare la cererea oamenilor de afaceri. Un alt complet al instanţei supreme va lua o hotărăre in privinţa recuzării magistratului. (M. Pasă Petru)

LEGE - Sinodul finalizează noul statut al BOR

Noul Statut pentru Organizarea şi Funcţionarea Bisericii Ortodoxe Romăne se va definitiva in şedinţa Sfăntului Sinod care se desfăşoară astăzi şi măine sub preşedinţia Prea Fericitului Daniel, Patriarhul BOR. Potrivit noii Legi a Cultelor, fiecare cult are obligaţia să-şi armonizeze statutul cu legea in vigoare din ianuarie 2007 precum şi cu statutul Romăniei de ţară membră a Uniunii Europene. (Daniela Şontică)

GALAŢI - Pacient buzunărit de un agent de pază

Un agent al firmei care asigură paza Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi a fost reţinut ieri de poliţişti, după ce a furat portofelul unui pacient, transmite Rompres. Agentul de pază a fost prins in flagrant de un poliţist, aflat in timpul liber, in timp ce lua portofelul unui pacient imobilizat intr-un scaun cu rotile. Victima spune că nu ar fi sesizat nimic dacă nu era atenţionat de o asistentă şi nu ar fi intervenit poliţistul. (D.M.)

TIMIŞ - Trafic perturbat de un incendiu

Traficul rutier a fost afectat ieri dimineaţă pe DN6 Timişoara - Cenad, in localitatea Dudeştii Noi, din cauza unei perdele de fum care acoperea carosabilul. Focul care a generat această situaţie a izbucnit pe un cămp de pe marginea şoselei in noaptea de duminică spre luni, cel mai probabil din cauza descărcărilor electrice. Pompierii nu reuşiseră nici după 12 ore să stingă incendiul, care a cuprins tone de baloturi de paie. (Mediafax)

TEMELIE - Se sfinţeşte locul Catedralei Neamului

Piatra de temelie şi locul destinat construirii Catedralei Măntuirii Neamului vor fi sfinţite joi, la ora 10:00, de Patriarhul Daniel, pe Calea 13 Septembrie, intre Ministerul Apărării Naţionale şi Parlamentul Romăniei. Vor participa membrii Sfăntului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romăne, preoţi, personalităţi ale vieţii publice romăneşti şi credincioşi. (Daniela Şontică)

PIAŢA UNIRII - Bradul unicat are şi stea in vărf

Construcţia celui mai inalt brad de Crăciun din Europa, ridicat in Piaţa Unirii din Bucureşti, a fost finalizată ieri o dată cu amplasarea unei stele de 3,5 metri inălţime şi a etajului suport. Structura are o inălţime totală de 76 de metri, un diametru de 26 de metri şi 290 de tone. Bradul realizat de Millennium Bank impreună cu Primăria Municipiului Bucureşti este decorat cu o instalaţie cu 2,4 milioane de beculeţe şi cu 144 de panouri de lumini. Inaugurarea oficială va avea loc la 1 decembrie.

EDUCAŢIE - Capitala, codaşă la cheltuirea fondurilor
Bucureştiul este pe ultimul loc la utilizarea fondurilor pentru construcţia şcolilor. Din 10.478 milioane de lei au fost cheltuite doar 2.913 milioane de lei, a declarat ieri ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei. In Capitală, din cinci obiective nu a fost realizat nici unul, a spus ministrul. In 2008, banii vor fi alocaţi atăt primăriilor pentru finalizarea lucrărilor incepute, căt şi inspectoratelor, implicit şcolilor, pentru lucrări noi.

ANCHETa - Dezvăluiri noi in cazul Nemescu
Un martor din procesul privind accidentul rutier in care a murit regizorul Cristian Nemescu a declarat ieri la Judecătoria Sectorului 5 că şoferul acuzat, Ali Imran, l-ar fi rugat in urmă cu o lună să işi schimbe declaraţia in favoarea sa, transmite NewsIn. "Inculpatul mi-a cerut ca, dacă voi mai fi audiat, să declar că a circulat cu o viteză mai moderată", a spus Ciprian Sandu, care se afla in maşină alături de cetăţeanul britanic Imran la momentul producerii accidentului.


Madrid - Cioroianu mai face o gafă

Regele Juan Carlos impreună cu soţia sa, Regina Sofia, i-au primit ieri la Palatul Regal El Pardo din Madrid, in cadrul unei ceremonii, pe preşedintele Traian Băsescu şi pe soţia sa, Maria. După defilarea gărzii de onoare, Regele Juan Carlos a făcut o glumă, la care ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, prezent la ceremonie, a inceput să rădă zgomotos, spunănd "Yes, yes. Good point", cuvinte insoţite de o ridicare a degetului mare in semn de OK. Gestul lui Cioroianu a lăsat siderată audienţa.








Â

×
Subiecte în articol: observator