x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    14 Apr 2008   •   00:00
România în cinci minute

Circa 50 de camioane s-au adunat ieri la mitingul organizat în Piaţa Constituţiei, solicitînd renunţarea la plata rovinietei, eliminarea restricţiilor de circulaţie a camioanelor sau asigurarea transparenţei colectării accizelor din carburanţi.



PROTESTUL TRANSPORTATORILOR. Circa 50 de camioane s-au adunat ieri la mitingul organizat în Piaţa Constituţiei, solicitînd renunţarea la plata rovinietei, eliminarea restricţiilor de circulaţie a camioanelor sau asigurarea transparenţei colectării accizelor din carburanţi. Un protest asemănător a avut loc şi în judeţul Arad. Mitingul se înscrie într-o serie de proteste care vor continua şi azi.


13:46 – CAPTURĂ
ARAD.
Circulaţia a fost perturbată ieri pe centura rutieră a oraşului, parte a DN7, de protestul transportatorilor.
BUCUREŞTI. Un mureşean acuzat că a ucis un bărbat al cărui trup a fost găsit în parcul din zona Gării de Nord a fost prins de poliţişti.

13:51 – CAMPANIE
INIŢIATIVĂ.
Un şofer bucureştean exasperat de trafic a început la 1 aprilie o campanie on-line, sub sloganul "Eu nu blochez intersecţia". Şi-a lipit sloganul şi pe spatele maşinii, ca explicaţie pentru ceilalţi şoferi. Ideea a fost adoptată de mai mulţi şoferi din ţară.
ACCIDENT. Un miner de la Paroşeni a murit în week-end la ieşirea din schimb, după ce tavanul abatajului s-a surpat şi bucăţi de cărbune s-au răsturnat peste el, provocîndu-i lovituri fatale la cap. În urma accidentului, un alt miner a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Petroşani din cauza rănilor.


OPINIE - Românii, interesaţi să vină acasă
Românii care lucrează în Italia şi Spania, unde au fost organizate burse ale locurilor de muncă, au manifestat un interes mare pentru oportunităţile oferite pentru a se întoarce în România să muncească, a declarat ieri la Craiova ministrul Muncii, Paul Păcuraru. Ministrul liberal apreciază că acţiunea de a-i aduce acasă pe muncitorii români acasă are succes în rîndul celor care "muncesc de pe o zi pe alta sau a celor care muncesc la negru".


GIURGIU - îCisternă cu oxigen lichid, răsturnată
Circulaţia rutieră pe DN 41 Giurgiu – Olteniţa, întreruptă sîmbătă după ce o cisternă cu oxigen lichid s-a răsturnat în dreptul localităţii Dăiţa, a fost reluată  în noaptea de sîmbătă spre duminică după multe ore de întrerupere, transmite Mediafax. Sătenii, rugaţi să-şi părăsească locuinţele pe timpul desfăşurării operaţiunilor de transvazare a oxigenului lichid şi de ridicare a recipientului cisternei răsturnate, au revenit la casele lor.


ÎN CAPITALĂ - Bătrînă accidentată de un motociclist
Un motociclist a accidentat grav o femeie de 72 de ani din Bucureşti care a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se
asigure, în Sectorul 4 al Capitalei, anunţă Poliţia Capitalei. Femeia a rămas internată în spital, iar în cauză s-a întocmit dosar de cercetare care va fi înaintat spre soluţionare Biroului Cercetări Penale Sector 4 din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră.


CONSTANŢA - O fetiţă a murit atacată de câini
O fetiţă în vîrstă de şase ani din Constanţa a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică după ce a fost atacată de câini pe un cîmp din apropierea porţii de acces nr. 9 din Portul Constanţa, transmite Mediafax. Părinţii fetiţei locuiesc la marginea oraşului Constanţa, în apropierea porţii nr. 9 a portului, iar sîmbătă seară fetiţa a plecat de acasă să se joace şi nu s-a mai întors. Poliţiştii cred că fetiţa s-a rătăcit şi a fost atacată de cîinii fără stăpîn. (Emilia Sava)


MIRA - Protestul poliţiştilor, în faza negocierilor
Revendicările poliţiştilor care au protestat sîmbătă în Bucureşti vor fi discutate mâine de conducerea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) şi reprezentanţii sindicatului. Principala temă de discuţie va fi modificarea Legii 360/2002 privind statutul poliţistului, care se regăseşte într-un proiect de lege supus dezbaterii publice de MIRA la
7 aprilie, dar şi înăsprirea sancţiunilor pentru faptele de ultraj.


SUCEAVA - Fabrică a lui Omar Hayssam distrusă
O fabrică de cherestea din localitatea suceveană Moldoviţa care aparţinea omului de afaceri sirian Omar Hayssam a fost cuprinsă de flăcări în noaptea de sîmbătă spre duminică, transmite Mediafax. Incendiul a izbucnit în jurul orei 01:30. Pompierii au intervenit cu opt autospeciale pentru stingerea flăcărilor de la detaşamente din Gura Humorului, Cîmpulung Moldovenesec, Suceava şi Rădăuţi şi cu autospeciale de la Seviciul de voluntari pentru situaţii de urgenţă din Moldoviţa.


NOUĂ "CAPI" - Magistraţii au noi lideri la AMR
Judecătorii şi procurorii membri în Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) au schimbat sîmbătă statutul organizaţiei şi şi-au ales noi lideri. Judecătoarea Viorica Costiniu, pînă ieri preşedinta asociaţiei, s-a retras din "linia întîi", în locul său fiind aleasă Mona Maria Pivniceru, judecătoare la Curtea de Apel Iaşi şi profesor doctor universitar. Tot ca element de noutate, AMR are acum opt vicepreşedinţi care vor asigura împreună cu preşedintele conducerea asociaţiei prin Comitetul Director. (Violeta Fotache)


PROIECT - Stop racolării tinerilor pe internet
Nadia Comăneci şi primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, vor lansa azi proiectul unicat pe ţară, "Siguranţa tinerilor pe internet", în cadrul unei festivităţi ce va avea loc la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Bucureşti. Proiectul are ca scop printre multe aplicaţii monitorizarea propriilor copii atunci când navighează prin programele şi reţelele calculatoarelor. La festivitate au fost invitaţi şi ministrul Educaţiei, Cristian Admoniţei, preşedintele Centrului Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploaţi Sexual, Mihaela Geoană, cadre de poliţie şi actori.

×
Subiecte în articol: observator