x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    17 Iun 2008   •   00:00
România în cinci minute

17 iunie 2008:Adjunctul şefului Serviciului Public de Evidenţa Populaţiei a fost găsit împuşcat ieri după-amiază în garsoniera sa din localitate

15:58 - Profă acuzată
ALBA.
O adolescentă din Vingard a fost spitalizată ieri, după ce, în timp ce se afla pe stradă, a fost atacată şi muşcată de cinci cîini.

BISTRIŢA. O profesoară este cercetată penal pentru luare de mită, fiind acuzată că i-ar fi cerut bani unui elev de clasa a XII-a.


16:03 - Sinucidere
COSTEŞTI/ARGEŞ.
Adjunctul şefului Serviciului Public de Evidenţa Populaţiei a fost găsit împuşcat ieri după-amiază în garsoniera sa din localitate, primele indicii ale anchetatorilor fiind că în acest caz este vorba despre o sinucidere. Potrivit poliţiştilor, s-ar fi împuşcat cu o armă de vînătoare.

HUNEDOARA. Un tînăr din Uricani este cercetat de poliţie după ce a fost prins în timp ce încerca să vîndă, cu 500 de euro, un pistol calibrul 9 mm şi mai multe cartuşe care se puteau folosi pentru o puşcă-mitralieră. Dacă e găsit vinovat, el riscă pînă la şapte ani de închisoare. (Monalise Hihn)

 

ADIO, VITEZĂ!:Mai multe radare pe DN 1
Atenţie, şoferi! De ieri, în urma lansării “Planului de acţiune pentru reducerea victi­mizării cauzate de accidentele rutiere, pe DN 1, DN 2 şi DN 7”, pe aceste artere, oamenii legii au mărit numărul aparatelor radar. Conform datelor obţinute în urma analizei asupra riscului rutier din România a reieşit faptul că DN 1 este cea mai cri­minogenă arteră, în 2007 înre­gistrîndu-se 312 accidente, care au avut ca şi consecinţe decesul a 147 de personae.


MAE:Viza de Australia, obţinută electronic
Cetăţenii români care doresc să călătorească în Australia în scop turistic sau de afaceri pot obţine, începînd de ieri, viza pentru acest stat pe site-ul oficial al Departamentului pentru Migra­ţie şi Cetă­ţe­nie Australiană – www.im­mi.­gov. – fără a fi necesare documente suplimentare, informează MAE. Aceste vize au o valabilitate de 12 luni, conferind un drept de şedere de 90 de zile, cererea fiind procesată în mod gratuit.


KOGĂLNICEANU: Grevă japoneză la aeroport
Salariaţii Aeroportului Internaţional “Mihail Kogălniceanu” au intrat ieri în grevă japoneză, în semn de protest faţă de salariile mici pe care le primesc. Pro­tes­tatarii ameninţă că, dacă re­ven­dicările nu le vor fi soluţio­na­te, vor ajunge pînă la declan­şa­rea grevei generale, prin înce­ta­rea lucrului. Acţiunea de protest se va derula pînă la 20 iunie. (E.S.)


INFRACŢIUNI: Ieri în Piteşti, azi în toată ţara...
După cazul de la Piteşti, în care mai mulţi poliţişti, în frunte cu şefii Serviciului Permise şi înmatri­cu­lări auto, au fost arestaţi pentru apartenenţă la un grup criminal format pentru obţinerea frauduloasă de permise de condu­cere şi buletine de identitate, ieri a fost rîndul descinderilor la Serviciile similare din Arad şi Satu-Mare. Surse judiciare ne-au precizat că un subofiţer de la Serviciul Arest Preventiv Arad a fost acuzat de trafic de influenţă, 19 persoane fiind suspectate că şi-au obţinut fraudulos permisele auto cu sprijinul poliţiştilor. Alte trei persoane din Satu-Mare au fost duse la Serviciul Teritorial Anticorupţie.


DROGURI TRANZIT: Turc rezident în România, arestat
O acţiune de trafic de droguri cu destinaţia Olanda a fost împie­dicată prin cooperarea dintre auto­rităţile acestei ţări cu România şi Germania. În Olanda fusese interceptat un transport de 460,5 kg de heroină, disimulată în baterii auto. Erciyas Abdurrahim, turc cu rezidenţa în Ro­mânia, a fost prins şi prezentat Curţii de Apel Bucureşti (CAB) de procurorii DIICOT şi cei ai Parchetului CAB pentru confirmarea man­datului european de arestare emis pe numele lui. El intenţiona să transporte peste 100 kg de heroină din Turcia în Olanda sau Germania, cu tranzitarea României. Dacă va fi sau nu predat olande­zilor va hotărî instanţa supremă, în recurs. (Violeta Fotache)


AVERE TĂRICEANU: Dividende de peste 2 milioane de lei
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a încasat 2,14 milioane lei, reprezentînd dividende de la firma ATS, a achiziţionat un ARO fabricat în 1974 şi are în conturi şi depozite mai mult faţă de decembrie 2006 cu 580.000 lei, 288.000 de dolari şi mai puţin cu 37.800 de euro, potrivit noii declaraţii de avere. Primul ministru Tăriceanu a avut anul trecut venituri de 62.075 lei din funcţia premier, cu aproape 7.200 lei mai mult faţă de anul 2006, se menţionează în declaraţia de avere, datată 12 iunie 2008. Totodată, soţia lui, Ioana, a obţinut 238.031 lei din activităţi de avocatură. (Monica Iordache)


BACĂU: Sinucidere din greşeală
Un gălăţean a murit electrocutat în timp ce ameninţa că se aruncă de pe un pod de cale ferată din Dărmăneşti, judeţul Bacău, dacă iubita lui, care-l părăsise, nu îl primeşte înapoi, transmite Mediafax. “În timp ce pompierii negociau să-l convingă să coboare, bărbatul s-a urcat pe un stâlp şi a atins consola de susţinere a unui fir de contact cu alimentare de 27.000 de volţi. Bărbatul a fost electrocutat. A căzut de pe stîlp şi a murit instantaneu”, a declarat comisarul Valerica Manole, purtătorul de cuvînt al IPJ Bacău.

 


MILITAR ROMÂN: Ucis în Afganistan, adus acasă
Trupul militarului român Claudiu Marius Covrig, care şi-a pierdut viaţa în timpul unei mi­siuni în Afganistan, a fost adus ieri seară în ţară, la Baza Ae­riană de la Boboc şi a fost transportat la Galaţi, unde mîine vor avea loc funeraliile. La sosirea sicriului, la Boboc a fost organizat un ceremonial militar şi religios în onoarea ostaşului căzut la datorie. Claudiu Marius Covrig a fost înaintat post-mortem la gradul de sublocotenent şi a primit ordinul Steaua României în grad de cavaler.


ELIBERARE: Nuţu Cămătaru, ziarist la închisoare
Cunoscutul personaj al lumii interlope din Capitală Nuţu Cămătaru ar putea ieşi înainte de termen din închisoare şi pentru că în detenţie şi-a ocupat timpul cu activitatea de redactor al unei reviste de penitenicar, se arată în motivarea Judecătoriei Sectorului 4. Instanţa a remarcat şi faptul că acesta a primit recompense şi a participat la patru programe de educaţie. Hotărîrea de eliberare condiţionată a lui Ion Balint a fost deja atacată cu recurs de procurori. (M. Pasă Petru)

×
Subiecte în articol: observator