x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    12 Iul 2008   •   00:00
România în cinci minute

Traficul rutier pe DN 1 la ieşirea din Ploieşti a fost afectat ieri după-amiază de un pu­ternic incendiu care a izbucnit pe o mirişte.

INCENDIU PE DN 1. Traficul rutier pe DN 1 la ieşirea din Ploieşti a fost afectat ieri după-amiază de un pu­ternic incendiu care a izbucnit pe o mirişte. Pompierii militari s-au luptat aproape o oră cu flăcările, care depăşeau chiar şi trei metri în înălţime. Focul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza cetăţenilor care au dat foc vegetaţiei uscate pentru igienizarea terenurilor şi au lăsat flăcările nesupravegheate. (Laura Calciu)

 

13:46 - Trafic dificil

SĂFTICA. Un elicopter SMURD a aterizat ieri pe DN 1 pentru a prelua victima unui accident, fapt care a blocat traficul pentru scurt timp.

A2. Traficul rutier s-a desfăşurat cu dificultate ieri la ieşirea de pe Autostrada Soarelui, din cauza numărului mare de autovehicule.

 

13:51 –Fă sindicat

DOLJ. Magistraţii Tribunalului Dolj au admis ieri recursul înaintat de Mitropolia Olteniei împotriva hotărîrii de înfiinţare a primului sindicat al preoţilor din România, respingînd astfel cererea de înregistrare a sindica­tului.

LA JUDECATĂ. Casierul agenţiei Rădăuţi a Băncii Transilvania care a fost acuzat că ar fi sustras peste 250.000 de lei din ATM-uri ale băncii a fost trimis în judecată de Parchetul Tribunalului Suceava, pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave, transmite Mediafax.


BUCUREŞTI:Falsificatori de carduri, prinşi
Poliţiştii bucureşteni au prins trei tineri suspectaţi de falsificare de carduri bancare, informaţiile de pe banda magnetică a cardurilor fiind obţinute cu ajutorul unuia dintre ei, angajat al unei firme de curierat rapid. Cei trei tineri sînt suspectaţi că în cursul lunii iunie, folosindu-se de faptul că George N. este angajat al unei firme de curierat rapid, au sustras plicuri care conţineau carduri bancare. Ei au desigilat plicurile şi au copiat informaţiile de pe banda magne­tică a cardurilor. Poliţiştii au destructurat gruparea înainte ca acele carduri copiate să ajungă la deţinători, iar aceştia să fie prejudiciaţi prin retrageri de numerar.


CLUJ:Suspect de crimă, dat în urmărire

Soţul Angelei Nicula, găsită moartă pe 8 iulie într-o pădure din apropierea comunei Poieni, judeţul Cluj, a fost dat în urmărire genera­lă. Femeia, al cărei cadavru a fost găsit lîngă maşina familei, a fost ucisă prin asfixie mecanică. Soţul Angelei, cel cu care ea plecase de la o farmacie din localitatea Valea Dră­ganului, aflată la 5 km de Po­ieni, nu e de găsit, deşi e căutat de cîteva zile de poliţişti şi de jandarmi. Constantin Nicula are 40 de ani, e blond, cu început de chelie, şi are 1,75 m. Cei care l-au văzut sînt rugaţi să sune imediat la 112.


VASLUI:Aglomeraţie la centrul de diabet

Sute de bolnavi de diabet din judeţul Vaslui sînt nevoiţi să aştepte ore în şir la uşa singurului cabinet de diabet din judeţ. Si­tua­ţia este cauzată de faptul că în tot judeţul sînt doar doi medici specialişti, iar unul dintre ei lucrează cu o jumătate de normă. Bolnavii trebuie să străbată zeci de kilometri în fiecare lună să vină la control, pentru ca medicii să le prescrie reţetele de care au nevoie. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, unitate în cadrul căreia funcţionează cabinetul de diabetologie, susţine că si­tuaţia nu are rezolvare din cauza crizei de medici. În judeţul Vaslui, aproape zece mii de persoane sînt diagnosticate cu diabet.


IAŞI:Un taximetru s-a ciocnit cu un tren

O persoană a fost grav rănită, iar alte trei au suferit răni uşoare, după ce taximetrul în care se aflau a fost lovit joi seară de un tren, la o trecere de cale ferată din comuna ieşeană Vlădeni, transmite Mediafax. Potrivit poliţiştilor, taximetristul nu a oprit în dreptul indicatorului “Stop”, maşina fiind lovită în plin de un tren personal şi tîrîtă pe o distanţă de aproximativ 30 de metri. Martorii oculari susţin că viteza trenului era redusă. În urma impactului, pasagerul din dreapta şoferului a fost grav rănit, iar ceilalţi trei au suferit răni uşoare, toţi fiind transportaţi imediat la spital.


SECTORUL 4: Zece răniţi într-un accident

Mai mult de zece persoane au fost rănite într-un accident de circulaţie care a avut loc în noaptea de joi spre vineri, la intersecţia străzilor Reşiţa cu Huedin din Sectorul 4 al Capitalei, după ce şoferul unui BMW a intrat cu maşina într-un troleibuz, care a intrat în coliziune cu un autobuz. Accidentul s-a petrecut după ce şoferul unui BMW, de 27 de ani, care venea de pe strada Huedin, nu a cedat trecerea şi a lovit cu maşina un troleibuz al linie 76. În urma impactului, troleibuzul a intrat pe contrasens şi a lovit un autobuz al liniei 381, cu călători.


BRAŞOV: Zimbri la Vama Buzăului

O rezervaţie de zimbri, unde vor fi pentru început şapte exemplare aduse din Germania, va fi deschisă, în 15 august, în comuna braşoveană Vama Buzăului, investiţia fiind realizată de Consiliul Judeţean Braşov pentru a atrage numărul de turişti care vizitează anual zona. Potrivit directorului Direcţiei Coordonare-Integrare din cadrul CJ Braşov, Mihai Pascu, zimbrii vor fi aduşi din Germania, de la Stangerode, de la un crescător privat. “Avem o ofertă specială şi vom achiziţiona, pentru început, şapte exemplare la preţul a cinci”, a spus Mihai Pascu. Cele şapte exemplare costă 14.000 de euro.


TITULARIZARE:Şi profesorii dau examen

Peste 3.000 de candidaţi vor concura pentru cele 892 de posturi sau catedre scoase la concursul de titularizare organizat, miercuri, în Capitală, cele mai solicitate discipline fiind Limba şi literatura română, Matematica, Fizica, Chimia şi Istoria, informează Inspectoratul Şcolar Bucureşti. Conform metodologiei şi calendarului privind mişcarea personalului didactic de predare şi pregătire sau instruire practică din învăţămîntul preuniversitar, în perioada 11-16 iulie se vor desfăşura examenele în cadrul Concursului Naţional Unic pentru titularizarea cadrelor didactice din municipiul Bucureşti.


ACUZE LA CRAIOVA:Medic lovit de tatăl unei paciente

Cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova susţin că un medic a fost lovit ieri-dimineaţă, în sala de resuscitare, de tatăl unei fetiţe de cinci ani care suferă de afecţiuni neurolo­gice, însă poliţiştii afirmă că este vorba doar de o agresiune verbală. Tatăl fetiţei, Ionuţ Cârnoiu, susţine că nu a agresat nici un medic şi că doar a ridicat vocea la cadrele medicale. “Poliţiştii de la Secţia 2 Craiova l-au sancţionat pe individ cu amendă în valoare de 200 lei pentru tulburarea liniştii publice”, a declarat subcomisarul Stanca Giucă, purtătorul de cuvînt al IPJ Dolj.


LUCRĂRI: Staţia de metrou 1 Mai, închisă

Staţia de metrou 1 Mai este închisă pînă mîine pentru lucrări la zona de acces la peron. “În perioada 11-13 iulie 2008, accesul în staţia 1 Mai va fi închis publicului călător pentru realizarea unor lucrări de reconfigurare a zonei de acces la peron. Accesul va fi redeschis în ziua de 14 iulie 2008, la ora 6:00”, potrivit Metrorex. Lucrarea este necesară pentru fluidizarea traficului, avînd în vedere numărul tot mai mare de persoane care folosesc această staţie.


BAC LA PRIMĂRIE:Edilul Ivăneştilor a copiat la examen

Primarul comunei vasluiene Ivăneşti a copiat la BAC. Petrică Lazăr, edilul care a încercat anul acesta să-şi finalizeze studiile liceale, este un fel de vedetă a judeţului, avînd numeroase pro­bleme cu legea. Este cercetat în mai multe dosare, iar anul trecut a fost condamnat cu suspendare pentru fals şi uz de fals. Anul acesta, primarul Lazăr a fost dat afară din examenul de Bacalaureat, fiind prins în timp ce copia la proba de Limba şi literatura română.


DECLARAŢII: Ludovic Orban, chemat la Parchet

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban (foto), a fost chemat ieri încă o dată la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a da declaraţii în dosarul privind închirierea unor spaţii comerciale din perioada în care a fost viceprimar general al Capitalei. Pe numele lui există o plîngere depusă de UCECOM, care-l acuză de fals şi abuz în serviciu. Ministrul consider că a făcut un lucru firesc, pe care ar fi trebuit să-l facă orice persoană cu funcţie publică, deoarece a atribuit unei cooperative un spaţiu după ce aceasta a achitat un debit.

×
Subiecte în articol: observator