x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România în cinci minute

România în cinci minute

de Magda Colgiu    |    19 Iul 2008   •   00:00
România în cinci minute

Mai multe cadre militare de la Baza 71 Aeriană Cîmpia Turzii, printre care se numără şi sergentul major Carmen Mitrică, soţia pilotului care a salvat un MIG 21 Lancer lovit de obiecte zburătoare neidentificate, au primit "Emblema de Onoare a Forţelor Aeriene"

DISTINCŢII. Mai multe cadre militare de la Baza 71 Aeriană Cîmpia Turzii, printre care se numără şi sergentul major Carmen Mitrică, soţia pilotului care a salvat un MIG 21 Lancer lovit de obiecte zburătoare neidentificate, au primit "Emblema de Onoare a Forţelor Aeriene" de la şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul Constantin Croitoru. Ceremonia s-a desfăşurat la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" Cîmpia Turzii şi a fost prilejuită de Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene

 

12:45 Inundaţii

DECIZIE. Comisarul-şef interimar al Gărzii de Mediu Galaţi, Daniel Tudorache, va fi numit comisar în Corpul de Control al GNM.
CLUJ. Trei subsoluri ale unor imobile au fost inundate ieri după-amiază în urma unei ploi torenţiale însoţite de grindină.

 

12:50 - Incendiu pe A1

A1. Un incendiu de vegetaţie a izbucnit ieri după-amiază în apropierea Autostrăzii Bucureşti – Piteşti, în dreptul kilometrului 18, şoferii fiind sfătuiţi să circule cu prudenţă, a anunţat Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

 
PITEŞTI. Instanţa Curţii de Apel a amînat pentru mîine judecarea recursului înaintat de persoanele arestate în afacerea "Malware", după ce a admis cererea apărătorilor suspecţilor, care au reclamat că la dosar nu apar toate probele prezentate de către anchetatori.


PLOIEŞTI:Bolnavii de cancer, trimişi acasă
Cei 65 de bolnavi internaţi la Secţia de oncologie a Spitalului Municipal Ploieşti au fost trimişi acasă, întrucît nu mai sunt bani pentru achiziţia de citostatice. Medicii din Ploieşti spun că probleme au fost dintotdeauna, dar de la începutul anului situaţia s-a agravat. În Prahova, în evidenţe sunt înregistraţi peste zece mii de bolnavi de cancer. Medicii spun că toţi au nevoie de chimioterapie. Cel mai ieftin tratament de acest fel costă 500 de lei pe lună.  

 
SIBIU:Autocar cu israelieni, lovit de o căruţă
Un autocar în care se aflau 50 de turişti israelieni a fost implicat ieri într-un accident petrecut pe DN 1, în apropiere de Veştem, după ce o căruţă a pătruns pe contrasens şi s-a izbit de el. În urma impactului, căruţa s-a răsturnat într-un şanţ de pe marginea drumului, iar căruţaşul a fost rănit uşor, fiind transportat la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu. Întrucît autocarul nu a fost avariat şi nici un turist nu a fost rănit, după ce poliţiştii au finalizat cercetările, turiştii israelieni şi-au continuat excursia spre Sibiu şi Bîlea Lac.

 
CONSTANŢA:Bătrîn omorît pentru 5 lei
Un bătrîn din localitatea Ion Corvin a fost omorît joi seară de un consătean pentru că nu a vrut să-i dea acestuia 5 lei pentru băutură, victima fiind găsită într-o baltă de sînge. Presupusul criminal a fost reţinut în scurt timp de poliţişti şi este cercetat pentru săvîrşirea infracţiunii de omor deosebit de grav. (E. Sava)

 
DESCOPERIRE:Arsenal găsit sub o şosea din Bacău
Angajaţii unei societăţi au găsit joi un întreg arsenal sub o şosea din Bacău, în timp ce săpau un şanţ pentru a monta o conductă de canalizare. "Am scos 34 de proiectile de artilerie de calibrul 76 mm şi 60 de focoase. Totuşi, în malul şanţului se mai vedea şi altă muniţie. Am izolat zona şi s-au continuat săpăturile. În final, am găsit 116 proiectile de calibrul 76 mm, 210 focoase şi patru grenade defensive", a declarat pentru MEDIAFAX locotenent-colonelul Corneliu Cotumbeanu, ofiţer ISU Bacău. Proiectilele nu prezentau pericol, întrucît erau dezamorsate.

 
CFR: Mai multe trenuri la munte şi la mare
Pentru preluarea traficului sporit de călători înregistrat la sfîrşit de săptămînă pe Valea Prahovei, precum şi spre şi dinspre litoral, CFR Călători suplimentează numărul trenurilor pe aceste rute. A fost introdus trenul accelerat Bucureşti-Constanţa şi un tren rapid pe ruta Braşov-Bucureşti Nord. În condiţiile impuse de lucrările care se efectuează pentru consolidarea terasamentului de cale ferată, trenurile Acc 1691 şi Acc 1692 Bucureşti Nord-Craiova-Timişoara Nord şi retur rămîn anulate. În locul lor se vor introduce în circulaţie două trenuri accelerat.

 
BIHOR: Mort în firma tatălui său
Un bărbat din Zalău, administratorul unei firme de colectare a fierului vechi, a fost trimis în judecată, ieri de Parchetul de pe lîngă Judecătoria Beiuş, pentru ucidere din culpă şi neluarea măsurilor de securitate, după ce fiul său, angajat al firmei, a murit în urma unui accident de muncă. Accidentul a avut loc în noiembrie 2007. "Ancheta ITM a fost principala probă care a dus la trimiterea în judecată a inculpatului, care riscă închisoare între doi şi şapte ani", a declarat purtătorul de cuvînt al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Bihor, procurorul Dorel Moţiu.

 
PITEŞTI: Arestat pentru falsificare de carduri
Un piteştean acuzat că a retras peste 60.000 de lei de pe cardurile unor persoane, cu ajutorul unor echipamente de copiere a datelor montate la bancomatele unor instituţii bancare din Capitală, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Tînărul a fost reţinut de procurori, iar Tribunalul Bucureşti a dispus joi arestarea pentru falsificare a instrumentelor de plată electronică, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.


BUCUREŞTI: Încep lucrările la aşezămîntul din Titan
Patriarhul Daniel oficiază mîine slujba de binecuvîntare pentru începerea lucrărilor şi pune piatra de temelie la aşezămîntul socio-diaconal Sfîntul Apostol Andrei al parohiei.  În cadrul aşezămîntului vor funcţiona un complex medical de diagnostic şi tratament şi un centru de asistenţă socială pentru persoane vîrstnice cu o capacitate de 40 de locuri. Biserica Ortodoxă îl cinsteşte mîine pe Sfîntul Mare Prooroc Ilie.

×
Subiecte în articol: observator