x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, la reuniunea revoluției digitale globale

România, la reuniunea revoluției digitale globale

21 Mai 2019   •   14:05
România, la reuniunea revoluției digitale globale
Sursa foto: gov.ro

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, va fi prezent miercuri, 22 mai 2019, la Paris, la reuniunea Consiliului Ministerial 2019 al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), informează un comunicat dat publicității de către ministerul de resort.

Ministrul român participă la o serie de sesiuni pe teme digitale, respectiv: lansarea Recomandării OCDE privind inteligența artificială; rolul guvernelor și importanța cooperării internaționale în valorificarea potențialului tranziției digitale și guvernanța datelor.

„Digitalizarea este o oportunitate pentru inovare în economie și în societate, îmbunătățirea serviciilor și creșterea dinamismului afacerilor, dar numai prin investiții masive în infrastructură, cercetare și educație digitală. Pentru a valorifica pe deplin potențialul economiei digitale, pentru a consolida bunăstarea și pentru promovarea progresului societății, este necesar să implementăm politici coerente, pe termen lung, dedicate reducerii discrepanțelor de dezvoltare digitală între statele membre ale Uniunii Europene și îmbunătățirii semnificative a incluziunii și competențelor digitale”, a declarat Petrescu, înaintea reuniunii.

Reuniunea de la Paris este dedicată revoluției digitale globale, care are un impact major asupra economiei și societății precum și provocărilor cu care transformarea digitală accelerată confruntă guvernele. Un subiect important abordat de Petrescu va viza problema complexă a taxării giganților digitali, subiect ce ocupă un spațiu amplu în dezbaterile organizate de OCDE și luările de poziție ale statelor.

Alte subiecte asupra cărora ministrul român va interveni sunt cele dedicate politicilor aferente guvernanței datelor și considerentelor de valorificare superioară a datelor pentru creșterea productivității, dezvoltarea digitalizării și a incluziunii sociale și economice.

Participarea la Consiliul ministerial este importantă pentru România, atât din perspectiva deținerii Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, cât și din cea a candidaturii țării noastre pentru aderarea la OCDE.

×
Subiecte în articol: comunicaţii