x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Runcu, prima Primărie din România care dă faliment!

Runcu, prima Primărie din România care dă faliment!

de Ovidiu Ciutescu    |    06 Aug 2009   •   00:00
Runcu, prima Primărie din România care dă faliment!

Primăria comunei Runcu, din judeţul Vâlcea, s-ar putea închide, în condiţiile în care se confruntă cu o lipsă acută de fonduri pentru plata salariilor şi a utilităţilor publice. Ciudatul anunţ a fost făcut chiar de către Maria Dina, ediliul localităţii.



Maria Dina spune că situaţia financiară a Primăriei Runcu pare să fie fără ieşire: "Nu ne mai putem continua activitatea în asemenea condiţii. Nu avem bani nici pentru plata telefonului şi a internetului şi nici pentru materiale consumabile necesare desfăşurării activităţii în primărie. Ni s-a promis că vom fi ajutaţi cel puţin cu fonduri pentru salarii şi nu s-a făcut nimic în acest sens".

Ea a susţinut că mai mulţi angajaţi ai primăriei nu au bani ca să îşi plătească ratele la bănci, în condiţiile în care nu şi-au luat salariile din luna aprilie. "Nu avem activitate economică pe teritoriul comunei Runcu pentru a avea venituri consistente la bugetul local, iar impozitele şi taxele de la populaţie se încasează treptat. Dacă nici în această lună nu suntem ajutaţi să rezolvăm situaţia, nu putem decât să închidem primăria şi să mergem împreună cu salariaţii la Consiliul Judeţean. Poate aşa ni se va da o mână de ajutor", a spus edilul, citat de Agerpres. De altfel, Primăria Runcu nu este un caz singular, în judeţul Vâlcea încă patru comune aflându-se în colaps financiar, după cum susţine Ion Câlea.

×