x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Secțiile ATI din 18 spitale, digitalizate. Marile urgențe vor fi distribuite mai rapid

Secțiile ATI din 18 spitale, digitalizate. Marile urgențe vor fi distribuite mai rapid

de Redacția Jurnalul    |    06 Oct 2023   •   22:45
Secțiile ATI din 18 spitale, digitalizate. Marile urgențe vor fi distribuite mai rapid

Ministerul Sănătății anunță că Guvernul a aprobat un proiect de digitalizare pentru secțiile de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pentru 18 spitale din țară, pediatrice și de adulți. Investiția se ridică la peste 134 de milioane de lei.

În urma proiectului, 980 de cadre medicale, 180 medici si 800 asistente medicale încep instruirea în cadrul noului sistem informatic.

Proiectul de investiții se află în plin proces de implementare și are ca obiectiv digitalizarea celor mai importante 18 spitale de adulți și pediatrie din România prin implementarea unui sistem informatic modern de monitorizare, documentare, schimb de date medicale în situații de urgență și suport al proceselor aferente activităților ATI.

Noul sistem informatic va ajuta la distribuirea marilor urgențe medico-chirurgicale, dintre care urgențe chirurgicale cardiace, vasculare sau neurochirurgicale și controlul direcționării corecte, pe criterii bine stabilite a acestor pacienți către sălile de operație și secțiile ATI.

Ministerul Sănătății a transmis că noul sistem informatic va duce la creșterea calității îngrijirilor medicale și facilitarea accesului cetățenilor la servicii medicale.

„Sistemul va permite monitorizarea continuă, completă, precisă și trasabilă a parametrilor vitali ai pacienților îngrijiți în secțiile de anestezie-terapie intensivă, precum şi a stării bolnavilor îngrijiți în aceste secții, având drept efecte: reducerea semnificativă a numărului de erori, creșterea productivității actului medical și a eficienței personalului medical prin reducerea încărcării cu operații administrative şi birocratice”, a transmis Ministerul Sănătății.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sectii ati Investitii