x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sanatate - Securitate la rezidentiat

Sanatate - Securitate la rezidentiat

de Magda Colgiu    |    21 Noi 2005   •   00:00

Ministerul Sanatatii a dispus maxima securitate la concursul de rezidentiat, pentru a evita fraudele. Pentru prima data, autorii subiectelor au fost alesi prin tragere la sorti, comisia a fost izolata pe durata elaborarii testelor, iar biletele pazite si distribuite sub paza jandarmilor.

PREMIERA. Anul acesta, absolventii din 2005 ai facultatilor de medicina care obtin un punctaj de promovare la grupele chirurgicale, medicale si de laborator vor fi confirmati, la cerere, ca rezidenti in specialitatea medicina de familie. Si tot pentru prima data, intrebarile de concurs au fost astfel elaborate de comisiile de specialisti incat participantii la concurs sa aiba subiecte la prima vedere, ele fiind diferite de cele publicate deja. Caietele de concurs cuprind cate 200 de intrebari pentru fiecare profil si grupa de specialitati. Concursul - care a inceput la ora 10:00 - dureaza patru ore si se desfasoara in patru centre universitare, si anume Bucuresti (pentru specialitati chirurgicale si medicina dentara), Cluj Napoca (specialitati medicale si medicina de familie), Craiova (medicina de laborator) si Targu-Mures (farmacie).

Contestatiile privind corectitudinea grilei pot fi depuse timp de 24 de ore dupa terminarea testarii. Peste 5.600 de absolventi ai facultatilor de medicina si farmacie s-au inscris la concursul de rezidentiat de ieri, cu aproximativ 400 mai putini fata de anul precedent, majoritatea candidatilor optand pentru specialitatile medicale.

×
Subiecte în articol: observator