"Reprezentanţii IGSU recomandă oamenilor ca în timpul desfăşurării manifestărilor religioase să nu ţină lumânările în apropierea hainelor, icoanelor, mobilierului sau coroanelor şi să aibă grijă cum merg cu lumânările aprinse în maşini.
Totodată, aceştia fac apel la credincioşii care participă la slujba de Înviere să nu-şi parcheze maşinile în imediata vecinătate a bisericilor, pentru a nu bloca zonele de acces pentru intervenţia autospecialelor de pompieri, în cazul producerii unui eventual incendiu", precizează reprezentanţii IGSU.
La nivel naţional sunt mobilizaţi, de asemenea, 3.000 de poliţişti de frontieră care vor asigura fluidizarea traficului rutier în punctele de trecere a graniţei în perioada sărbătorilor de Paşti, printre măsurile luate fiind şi creşterea numărului de artere de control, atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe cel de ieşire.
Recomandări rutiere
1. Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;
2. Circulaţi cu viteză redusă în zonele aglomerate;
3. Opriţi autovehiculele doar în locurile special amenajate, pentru a nu stânjeni circulaţia celorlalte vehicule şi a preveni apariţia blocajelor;
4. Adaptaţi permanent viteza la particularităţile de drum şi de trafic;
5. Folosiţi luminile de întâlnire, atât ziua, cât şi noaptea, pe timp de ploaie torenţială sau ceaţă densă;
6. Păstraţi o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţa dumneavoastră, pentru a putea evita producerea unui eveniment rutier;
7. Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;
8. Evitaţi să conduceţi dacă sunteţi obosit! În cazul în care veţi parcurge o distanţă mai mare, etapizaţi-vă călătoria, fiind indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele. (Mara Răducanu)
Cum să fentezi hoţii de buzunare
1. În zonele aglomerate din pieţe, bazare, gări, autogări, magazine, manifestaţi atenţie sporită asupra banilor sau a altor obiecte personale!
2. Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!
3. Evitaţi locurile aglomerate dacă aveţi asupra dumneavoastră o sumă importantă de bani, deoarece acestea sunt mediul favorabil hoţilor de buzunare!
4. Nu număraţi banii pe stradă sau când sunt mai multe persoane în jurul dumneavoastră!
5. Când efectuaţi diverse plăţi nu scoateţi toţi banii pe care-i aveţi, ci numai suma de care aveţi nevoie!
6. Purtaţi la dumneavoastră numai strictul necesar de bani, iar dacă deţineţi în geantă sume de bani mai mari, împărţiţi banii în mai multe buzunare, astfel încât atunci când plătiţi la casă lumea din jur să nu poată observa teancurile de bancnote.
7. Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actel.e personale şi cheile apartamentului!
8. În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!
9. În mijloacele de transport în comun nu purtaţi geanta neglijent pe umăr, ci poziţionaţi-o în faţa dumneavoastră şi protejaţi-o cu mâna!
10. Buzunarul de la spatele pantalonilor este vulnerabil la urcarea şi coborârea din mijloacele de transport în comun. Evitaţi să ţineţi bani în acestea – hoţii de buzunare sunt foarte abili!
11. Dacă circulaţi la ore târzii sau când sunt puţini călători, aşezaţi-vă cât mai aproape de conducătorul auto sau lângă alţi pasageri care vă inspiră încredere!
12. Mare atenţie la persoanele care se înghesuie numai la raioanele unde este aglomeraţie şi rar cer să examineze un lucru!
13. Urmăriţi cu atenţie persoanele care transportă obiecte de îmbrăcăminte sau plase goale pe mână, un hoţ se foloseşte de astfel de obiecte când operează, ca să-şi ascundă mâna de privirile străine.
14. Nu împrumutaţi telefoanele mobile pe stradă sau în localuri publice unor persoane necunoscute, care, sub pretextul apelării unor prieteni, dispar cu tel.efoane cu tot!
15. Dacă se încearcă smulgerea bunurilor personale, reacţionaţi prompt şi alertaţi persoanele din jur!
Citește pe Antena3.ro