Prea putini stiu ca unul dintre fondatorii stiintei rachetelor si astronauticii a fost un savant de origine romana. Hermann Julius Oberth este aproape necunoscut in Romania, dar in lume este recunoscut ca fiind parinte al zborurilor spatiale, prin numeroasele sale inventii in domeniul tehnicii spatiale si energetice. Despre savantul de origine romana Hermann Oberth, considerat de unii oameni de stiinta 'cel mai mare geniu al secolului al XX-lea', si activitatea sa de cercetare vor discuta astazi participantii la cea de-a doua intalnire din seria conferintelor despre marii inventatori romani, organizate de Fundatia Dan Voiculescu, prin Senatul stiintific, in parteneriat cu Bibiloteca Metropolitana din Bucuresti.
Conferintele prezinta povestile romanilor, inventatori de marca, care au schimbat soarta omenirii si merita sa ramana in constiinta societatii contemporane. Personalitatea si insemnatatea activitatii cercetatorului Hermann Oberth, actualitatea ideilor lui si rolul educatiei pentru stiinta vor fi dezbatute in cadrul conferintei de: Florin Droc – presedinte al Asociatiei pentru educatie si stiinta 'Hermann Oberth', Cristian Roman – senior editor la Revista Stiinta si Tehnica si alti invitati.
Discutiile vor fi moderate de jurnalistul de stiinta Catalin Mosoia, editor la Ziarul stiintelor. Conferinta va avea loc astazi, incepand cu ora 17:00, la sediul central al Bibliotecii Metropolitane din Bucuresti (din Piata Amzei). Participarea la conferinte este libera. Conferintele se adreseaza tinerilor, dar si tuturor celor interesati de lumea stiintei si a inventicii, de azi si de maine. Prima conferinta a avut loc in luna mai si l-a avut ca invitat pe inginerul Justin Capra. Acesta a povestit atunci despre personalitatea si intalnirea sa cu inventatorul motorului cu reactie, Henri Coanda.