x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Se apropie campania electorală. Să ne pregătim bine!

Se apropie campania electorală. Să ne pregătim bine!

15 Sep 2009   •   00:00

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au discutat, astăzi, despre regulile privind desfăşurarea campaniei pentru alegerea preşedintelui României. Dezbaterile vor continua alături de reprezentanţii radiodifuzorilor şi cu cei ai ONG-urilor, înainte de definitivarea unei decizii.



Preşedintele CNA, Răsvan Popescu, a spus că discuţia nu este una finală. Miercuri, membrii Consiliului se vor întâlni cu reprezentanţii posturilor de radio şi de televiziune, iar joi urmează să se discute tema amintită în şedinţă. Săptămâna viitoare, membrii CNA se vor întâlni cu reprezentanţii ONG-urilor care monitorizează media şi campaniile electorale. Cel mai probabil, o decizie finală va fi făcută publică în două săptămâni. Conform proiectului de decizie, "campania electorală pe posturile de radio şi televiziune, publice şi private, începe în ziua de 23 octombrie 2009, ora 00:00, şi se încheie în ziua de 21 noiembrie 2009, ora 7:00". "Campania electorală prin intermediul serviciilor de programe audiovizuale se desfăşoară în condiţiile stabilite de Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, cu modificările şi completările ulterioare, cu respectarea prevederii Legii audiovizualului nr. 504/2002, cu modificările şi completările ulterioare, ale Codului de reglementare a conţinutului audiovizual, adoptat prin Decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului nr. 187/2006, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi alte decizii".

În proiectul de Decizie se mai stipulează că "toţi candidaţii au acces gratuit la serviciile de radio şi televiziune, publice şi private, numai în emisiunile prevăzute de prezenta decizie".

×
Subiecte în articol: mass-media