x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Secrete din bucătăria regală

Secrete din bucătăria regală

25 Mar 2011   •   15:13

Bucureşti, 24 martie 2011. Şi prinţesele gătesc. Iar Alteţa Sa Regală Principesa Margareta, fiica cea mare a Regelui Mihai, a transformat arta culinara într-o pasiune rafinată, care îi oferă clipe de relaxare şi un mod de a-şi exprima generozitatea şi iubirea faţă de familie. Cu ocazia lansării site-ului www.lumearetetelor.ro, Principesa Margareta a acceptat să le ofere celor pasionaţi de gătit o incursiune fascinantă în secretele bucătăriei regale într-un amplu interviu pe care îl puteti citi aici. Principesa, autoare a deja faimoasei Cărţi regale de bucate, dezvăluie pe lumearetetelor.ro  cum se prepară deşertul preferat al tatălui său – Majestatea Sa Regele Mihai şi care va fi meniul de Paşti la Săvârşin.

“Este plăcut să găteşti pentru cei dragi şi mai ales să pregăteşti surprize culinare", a declarat Alteţa Sa Regală pentru lumearetetelor.ro: “Am început să gătesc destul de devreme, în jurul vârstei de 19 ani, când eram studentă la Universitatea de Edinburgh. Primele reuşite culinare de care îmi aduc aminte sunt salatele. Înainte de a merge la Universitate, pregăteam salate la Versoix pentru întreaga familie şi eram pricepută. În studenţie am învăţat să gătesc şi alte feluri. Am descoperit în gătit un mod de relaxare. În weekend, Principele şi cu mine gătim paste şi ne amuzăm experimentând şi inventând reţete”.

Site-ul www.lumearetetelor.ro, brand lansat de Reader’s Digest, editură internaţională cu o puternică tradiţie în cărţile de bucate, propune o nouă abordare a artei culinare pe internet. Sub deviza: "Mâncăm. Iubim. Gătim", site-ul se adresează tuturor celor care iubesc să gătească şi gătesc din iubire: lumearetetelor.ro  reprezintă o sursă de inspiraţie pentru cei care consideră o masă bună drept un prilej de a se bucura că sunt alături de familie sau prieteni şi o oportunitate de a petrece împreună momente unice. Aceştia pot de acum să intre în comunitatea celor pasionaţi de gătit şi să încarce pe site reţete delicioase şi sfaturi practice. În plus, pe lumearetetelor.ro găsesc reţete savuroase din toată lumea – cu un util calculator de porţii –, diete şi trucuri pentru slăbit, un ghid al începătorului în ale bucătăriei, reţete recomandate pentru cel mai des întâlnite probleme de sănătate şi un nutriţionist dispus să le răspundă oricând la întrebări.

Regalul culinar prezentat de Alteţa Sa Principesa Margareta arată ca şi în Familia Regală se găteşte cu iubire. De aceea, lumearetetelor.ro  şi-a propus să descopere şi să premieze oamenii obişnuiţi, a căror unică superputere se manifestă în bucătărie. Sunt aceia dintre noi care le fac celor din jur viaţa mai frumoasă în fiecare zi, cu o mâncare gustoasă sau o prăjitură după care îţi lasă gura apă: Superbucătării.

Cei care vor încărca pe site povestea Superbucatarului din viaţa lor vor intra în concursul pentru 1000 de EURO şi multe alte premii. În plus, reţetele postate pe site până la 10 aprilie le pot aduce autorilor, prin tragere la sorţi, Cartea regală de bucate cu autograful Alteţei Sale Regale Principesei Margareta.   

×
Subiecte în articol: mass-media