x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Şeful clanului Sportivilor, arestat preventiv pentru 30 de zile într-un dosar în care sunt implicați și Cordunenii

UPDATE Şeful clanului Sportivilor, arestat preventiv pentru 30 de zile într-un dosar în care sunt implicați și Cordunenii

23 Oct 2019   •   17:41
UPDATE Şeful clanului Sportivilor, arestat preventiv pentru 30 de zile într-un dosar în care sunt implicați și Cordunenii

UPDATE Patru persoane bănuite că la sfârşitul lunii septembrie au incendiat gardul uneia dintre locuinţele familiei Corduneanu au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, după ce magistraţii de la Judecătoria Iaşi au admis cererea procurorilor.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Iaşi, Cristina Vîlcu, a declarat miercuri seara că a fost dispusă arestarea preventivă în cazul celor patru persoane reţinute în cursul zilei de marţi.

"A fost dispusă arestarea preventivă. A fost admisă solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi s-a dispus arestarea preventivă a tuturor celor patru inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile. Soluţia nu este definitivă, ea poate fi contestată la Tribunalul Iaşi", a precizat Cristina Vîlcu.

Decizia magistraţilor vine la o zi după ce, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, patru persoane din Bucureşti au fost reţinute pentru că în noaptea de 29 spre 30 septembrie ar fi incendiat poarta unei locuinţe din localitatea Dancu. Sesizarea a fost făcută la serviciul 112 de proprietara casei, Georgeta Corduneanu.

Conform unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, în urma administrării probatoriului, în cursul zilei de marţi au fost făcute mai multe percheziţii domiciliare în Bucureşti şi oraşul Chitila, la adrese unde se aflau persoane bănuite de comiterea faptei. Ulterior au fost emise mandate de aducere pe numele acestora şi s-a dispus reţinerea lor pentru 24 de ore, în calitate de suspecţi.

Sursa citată menţionează că prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi din data de 23 octombrie, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de unul dintre inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la distrugere şi faţă de ceilalţi trei inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

"În fapt, s-a stabilit că în luna septembrie 2019 inculpatul Preda Eugen i-a determinat pe inculpaţii Naca Mihai şi Sandu Bogdan Ionuţ să incendieze locuinţa familiei Corduneanu, activitate concretizată în noaptea de 29/30.09.2019, când în jurul orei 01,30 Naca Mihai, Sandu Bogdan Ionuţ şi o a treia persoană neidentificată până în prezent s-au deplasat din municipiul Bucureşti până în localitatea Dancu, com. Holboca, jud. Iaşi cu autoturismul marca Jeep Grand Cherooke cu nr. de înmatriculare Anglia SJ05GTF, pus la dispoziţie de către inculpatul Naca Marian, unde au incendiat gardul locuinţei persoanei vătămate Corduneanu Georgeta, în care se mai aflau cinci membri ai familiei Corduneanu, din care doi copii minori, folosind un recipient de 5 litri cu benzină şi o sursă de aprindere, flacăra propagându-se către unul dintre imobilele aflate în curte şi fiind stinsă ulterior de intervenţia locatarilor, punându-se astfel în pericol integritatea fizică a persoanelor şi a bunurilor de la adresa respectivă şi din vecinătate", precizează Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

 

Stire initiala Eugen Preda, cunoscut în lumea interlopă ca lider al clanului "sportivilor" a fost reţinut pe Aeroportul Otopeni şi va fi audiat pentru implicare în incendierea porţii casei altui clan, cel al Cordunenilor, potrivit Observator.

Patru persoane au fost reținute, printre care şi Eugen Preda, cunoscut în lumea interlopă ca lider al clanului Sportivilor, pentru incendierea porţii casei familiei Corduneanu. Ambele clanuri, atât al sportivilor, cât şi al Cordunenilor, sunt cunoscute în lumea interlopă ca fiind deosebit de violente.

Potrivit unor surse judiciare, scandalul între cele două clanuri ar fi început de la un câine şi a culminat cu incendierea gardului sau porţii casei familiei Corduneanu.

×
Subiecte în articol: Eugen Preda