x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sloganul unui candidat ieşean: "Fur mai puţin ca ei!"

Sloganul unui candidat ieşean: "Fur mai puţin ca ei!"

de Cristinel C. Popa    |    25 Noi 2012   •   16:25
Sloganul unui candidat ieşean: "Fur mai puţin ca ei!"

Alegeri ca în piesele lui Tudor Muşatescu la Iaşi! Un candidat recunoaşte chiar în motto-ul ales pentru campania sa electorală că vrea să ajungă în Parlament pentru a fura. “Fur mai puţin ca ei!”. Chiar această propoziţie reprezintă sloganul ieşeanului Gabriel Rădună, care candidează în Colegiul 1 Iaşi pentru Camera Deputaţilor din partea Partidului Ecologist Român.

Culmea, în opinia lui Rădună afirmaţia cum că fură este chiar o “promisiune” adresată electoratului. Aşadar, Rădună promite că fură “mai puţin ca ei”, numai că nu precizează cu cât va fura mai puţin- un ou sau un bou, un creion sau radiera de la birou! Iată şi declaraţia sa fulminantă: “Am 45 de ani, iar meseria mea este de constructor. Cine bagă un leu într-o campanie electorală, dacă va ajunge în funcţia râvnită, va dori înapoi de zece ori mai mult. Toţi candidaţii se prezintă oameni cinstiţi, dar realitatea este cu totul alta. Dacă aş spune că nu fur, nu aş fi crezut. Dacă aş spune că fur, aş trece drept un candidat neserios. De aceea, vă spun doar atât: Fur mai puţin ca ei!”.

PD-L a furat în plină criză, de ce n-aş fura şi eu după ce mă alegeţi!

Aşadar, un candidat  sărac (cu duhul), dar cinstit. “PSD a fost la guvernare şi a furat. PNL a făcut la fel. A venit la guvernare PDL. Au furat la fel ca cei dinaintea lor, numai că, fiind criză, furtul a fost mai vizibil. USL nu e mai prejos în tâlhărie. Din păcate, în ciuda haiduciei practicate, guvernările de până acum nu au lăsat nimic bun în urmă. Am convingerea că românii s-au săturat. Au văzut că, indiferent că au ales PDL sau USL, furtul a rămas la loc de cinste. Le transmit românilor dezamăgiţi să nu-şi piardă încrederea, să voteze candidaţii partidelor mici, care nu au mai fost la guvernare şi nu au dezamăgit (încă nu au furat – n.red.). Le promit alegătorilor că dacă mă vor vota, spre deosebire de candidaţii PDL şi USL, voi lăsa şi lucruri bune în urmă”, sună răvăşitor anunţul electoral al lui Gabriela Rădună, care seamănă binişor cu acel “Nu mă alegeţi” al candidatului Spirache din piesa lui Tudor Muşatescu “Titanic Vals”.

×
Subiecte în articol: alegeri parlamentare 2012