x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Soc pentru Patriciu - "Ascultat" din 2003

Soc pentru Patriciu - "Ascultat" din 2003

de Violeta Fotache    |    25 Ian 2006   •   00:00
Soc pentru Patriciu  -  "Ascultat" din 2003

Batalia juridica in dosarul care il intereseaza atat de mult pe premierul Tariceanu, cauza Rompetrol, a continuat ieri cu un nou show.

Batalia juridica in dosarul care il intereseaza atat de mult pe premierul Tariceanu, cazul Rompetrol, a continuat ieri cu un nou show. Iesind de la intalnirea cu anchetatorii sai, omul de afaceri Dinu Patriciu s-a aratat stupefiat de faptul ca, in temeiul Legii sigurantei nationale, i-au fost interceptate convorbirile telefonice.

DECLARATIE. "Am aflat cu stupoare ca imi sunt interceptate convorbirile telefonice inca din 2003 si v-as ruga sa va amintiti cand a inceput aceasta urmarire penala - mult mai tarziu", a spus Patriciu.

Afaceristul-politician a fost pus sub acuzare la 29 martie anul trecut pentru evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune. Ulterior, procurorii au formulat noi acuzatii la adresa lui Patriciu si a altor persoane, privind infractiuni la Legea societatilor comerciale si manipularea bursei de capital.

Intrebat daca este posibil sa fi fost interceptate si discutiile dintre Patriciu si premierul Tariceanu, avocatul Mateut a precizat ca "orice este posibil". Reprezentantii Parchetului ne-au asigurat ca toate interceptarile au fost facute legal, cu autorizatie.

Patriciu a subliniat: "Ma tem pentru economia romaneasca, ma tem pentru climatul de afaceri din aceasta tara". El se va prezenta la Parchet si astazi. (Violeta Fotache)

PETROL
Actiunile Rompetrol au inregistrat ieri cea mai mare crestere dintre cele ale companiilor celor mai valoroase listate la Bursa de Valori Bucuresti, titlul cu simbolul RRC incheind ziua cu un spor de 2,61%, pana la 1.180 lei vechi pe actiune. Rompetrol a fost cea mai activa la Bursa, cu 601 tranzactii in valoare de 8,3 milioane de lei noi. (Adrian N. Ionescu)
×
Subiecte în articol: observator patriciu