x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Peste 560 de şoferi au rămas fără permise de conducere, în ultimele 24 de ore

Peste 560 de şoferi au rămas fără permise de conducere, în ultimele 24 de ore

de Redacția Jurnalul    |    11 Mai 2024   •   20:40
Peste 560 de şoferi au rămas fără permise de conducere, în ultimele 24 de ore

Peste 560 de şoferi au rămas fără permise de conducere, în ultimele 24 de ore. după ce au pus în pericol siguranţa altor participanţi la trafic, a informat sâmbătă Ministerul Afacerilor Interne.

Astfel, au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 564 de conducători auto, acestora fiindu-le suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe o perioada de timp conform legii. Faţă de 54 dintre şoferi s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere, pentru fapte de o gravitate majoră, respectiv 51 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi trei pentru conducere sub influenţa drogurilor sau a substanţelor interzise.

De asemenea, au fost oprite din a circula 332 de autovehicule care nu prezentau siguranţă pe drumurile publice. Astfel, certificatele de înmatriculare ale celor 332 de autovehicule au fost retrase până la remedierea problemelor constatate, a precizat sursa citată.

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul documentelor pentru 94.949 de persoane, care au intrat în ţara noastră, dintre care 8.079 de cetăţeni ucraineni.

Totodată, au tranzitat graniţa, pe sensul de intrare în ţară, 30.903 mijloace de transport.

În urma verificărilor cu aplicaţia eDAC, au fost semnalate 49 de alerte ca urmare a celor 34.748 de verificări efectuate. Au fost depistate patru persoane urmărite, 11 persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară, precum şi cinci obiecte căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probă în cadrul procedurilor penale.

Niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.464 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională, a informat MAI.

Totodată, din data de 18 martie şi până în prezent au fost emise 161.078 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 192 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 27,8 %.

În ultimele 24 de ore efectivele MAI au intervenit la 4.279 de evenimente, 2.680 pentru menţinerea ordinii publice, 1.599 pentru situaţii de urgenţă

Poliţiştii şi jandarmii au prins în flagrant 138 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 142 de fapte penale.

Au fost depistate 15 persoane urmărite naţional sau internaţional faţă de care s-au luat măsurile legale. 74 de persoane au primit măsuri preventive.

Pompierii au prevenit producerea unor incendii prin identificarea şi dispunerea măsurilor de remediere a 470 de deficienţe la obiectivele verificate, care reprezentau un pericol pentru cetăţeni.

Salvatorii au desfăşurat 1.344 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale, 48 pentru stingerea de incendii şi 7 pentru descarcerare.

Pe parcursul intervenţiilor pompierilor, au fost salvate 14 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 23 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 21 de persoane.

"Ministerul Afacerilor Interne acţionează pentru protejarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, apărarea proprietăţii publice şi private, protecţia civilă şi gestionarea situaţiilor de urgenţă, menţinerea ordinii publice, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, respectarea regimului juridic la frontierele de stat, gestionarea statutului juridic al străinilor şi îndeplinirea altor atribuţii potrivit legii", a menţionat comunicatul de presă al MAI.

×
Subiecte în articol: şofer permise conducere