x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Cîmpeanu, replică pentru șeful DSU în privința lipsei testelor de salivă pentru elevi

Sorin Cîmpeanu, replică pentru șeful DSU în privința lipsei testelor de salivă pentru elevi

10 Dec 2021   •   11:29
Sorin Cîmpeanu, replică pentru șeful DSU în privința lipsei testelor de salivă pentru elevi

Sorin Cîmpeanu a anunțat  că va cere clarificări privind livrarea testelor de salivă în unitățile de învătământ pentru testarea elevilor și a angajaților. Anunțul ministrului Educației vine în contextul în care Raed Arafat, șeful DSU, a transmis că nici DSU, nici IGSU n-au avut legătură cu elaborarea caietului de sarcini privind achiziționarea testelor, ci Agenția Națională a Medicamentului.

Referitor la solicitarea adresată DSU/IGSU de către Ministerul Educației cu privire la graficul de aprovizionare cu teste, prin răspunsul comunicat în această seară ni s-a adus la cunoștință faptul că „a fost recepționată cantitatea de 8.000.000 bucăți, rămânând de livrat doar 7.000.000 de bucăți, deoarece furnizorii DDS Diagnostic SRL si ISSOSOCIAL MEDIA SRL nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale”, a transmis joi seară Ministerul Educației.

„În răspunsul primit nu ni s-a comunicat data la care vor fi livrate cele 7.000.000 de teste. Ca atare, Ministerul Educației va solicita clarificări suplimentare cu privire la acest aspect.

Reamintim că Sorin Cîmpeanu i-a solicitat direct lui Raed Arafat prezentarea unui grafic de livrare și asamblarea separată a teestelor după ce a anunțat că nu mai sunt teste în școli pentru săptămâna viitoare. 

 

×
Subiecte în articol: sorin cimpeanu teste de saliva elevi