x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sorin Oprescu: Vom fi un partener responsabil al Federaţiei de Gimnastică şi al MTS; în 2016 vom finaliza Sala Polivalentă

Sorin Oprescu: Vom fi un partener responsabil al Federaţiei de Gimnastică şi al MTS; în 2016 vom finaliza Sala Polivalentă

de Agerpres    |    24 Ian 2015   •   20:28

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, dă asigurări că Municipalitatea va fi un "partener responsabil al Federaţiei de Gimnastică şi al Ministerului Tineretului şi Sportului" în proiectul organizării, în 2017, a Campionatului European de Gimnastică la Bucureşti şi afirmă că, în 2016, Sala Polivalentă va fi finalizată.

"Am sprijinit şi noi Federaţia cu documentele şi datele care erau de competenţa noastră în secţiunile caietului de calificare. Ceea ce putem garanta este că vom fi un partener responsabil al Federaţiei de Gimnastică şi al Ministerului Tineretului şi Sportului în acest proiect. Legat de Sala Polivalentă, sper să terminăm săptămâna viitoare procedura de selecţie care datorită contestaţiilor a ajuns să dureze puţin peste 7 luni. Imediat ce va fi desemnat câştigătorul, ne vom apuca de treabă. Apoi, aşa cum v-am obişnuit (vezi exemplul Arenei Naţionale, care a necesitat un ritm rapid de lucru, pentru a putea găzdui Finala UEFA Europa League, angajament asumat de România şi dus la îndeplinire cu succes de Primăria Municipiului Bucureşti), vom intensifica munca în teren şi în 2016 vom finaliza Sala Polivalentă", arată Sorin Oprescu, într-o declaraţie remisă sâmbătă AGERPRES de Serviciul pentru Relaţia cu Mass-Media din cadrul PMB.

Primarul General precizează că Sala Polivalentă va avea "toate dotările necesare pentru desfăşurarea unui astfel de campionat în condiţii ideale".

"Credem că desfăşurarea Campionatului European de Gimnastică la Bucureşti va face posibil ca Sala Polivalentă să intre rapid în elita sălilor internaţionale, aşa cum s-a întâmplat şi cu Stadionul Naţional, care, la niciun an de la finalizare, a găzduit Finala UEFA. (...) Mulţumesc Federaţiei Române de Gimnastică şi Ministerului Tineretului şi Sportului şi îi asigur de toată seriozitatea noastră pentru a construi şi pune în funcţiune Sala Polivalentă, în 2016", mai arată primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

România va organiza Campionatele Europene de gimnastică artistică din 2017, a decis, vineri, la Lausanne, Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastică (UEG), potrivit unei postări făcute pe Facebook de purtătorul de cuvânt al Federaţiei Române de Gimnastică, Emanuel Fântâneanu.

"Ceea ce este de subliniat, ca un amănunt, dar extrem de important, este faptul că ne-a fost încredinţată această organizare în condiţiile în care noi ne-am angajat doar cu ... planuri în ceea ce priveşte existenţa unei săli de concurs. Este o dovadă a încrederii de care ne bucurăm, de credibilitatea cu care suntem cotaţi pe plan internaţional, de faptul că ştim să ne ţinem de cuvânt. Este, de aceea imperios necesar ca, la rândul lor, cei care şi-au asumat realizarea Sălii Polivalente din Bucureşti, să dea dovadă de aceeaşi seriozitate şi implicare, pentru că nu aducem un discuţie un eveniment minor, strict al gimnasticii, ci unul cu o implicare şi rezonanţă internaţională, fiind numele şi renumele tuturor în joc ...'', a declarat Adrian Stoica, preşedintele forului naţional de specialitate, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică.

×