x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Starea drumurilor, ultimile informaţii

Starea drumurilor, ultimile informaţii

20 Dec 2009   •   00:00

Circulaţia pe DJ 607 Tâmna - Boceni (în judeţul Mehedinţi) întreruptă

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, din cauza viscolului puternic, circulaţia rutieră pe DJ 607 Tâmna - Boceni (în judeţul Mehedinţi) a fost întreruptă, mai multe maşini rămânând înzăpezite.La faţa locului sunt prezente mai multe echipaje ale poliţiei, iar pentru curăţarea părţii carosabile cinci utilaje ale drumarilor acţionează în aceste momente. Şoferii sunt sfătuiţi să manifeste înţelegere faţă de situaţia ivită şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri.


Galaţi:un drum naţional şi 14 şosele judeţene rămân închise din cauza căderilor de zăpadă

Un drum naţional şi 14 şosele judeţene din Galaţi mai erau închise ieri după-amiază, din cauza cădrilor masive de zăpadă, iar jandarmii au dus, cu snow-mobilul, 450 de pâini localnicilor din comuna Roşcani, care rămăseseră fără alimente.

Astfel, circulaţia este închisă pe DJ 242E Roşcani - Oancea; DJ 242 C Bereşti - Aldeşti; DJ 242D Băneasa - Suceveni; DJ 251 Schela - Smârdan; DJ 251J Cerţeşti - Cotoroaia - Nicopole; DJ 241G Ţepu de Sus - Brăhăşeşti; DJ 255C Smârdan - Vânători; DJ 251G Vârlezi - Corni; DJ 254 Iveşti - Călmăţui - Griviţa; DJ 253 Viile - Băleni - Cudalbi; DJ 240A Certeşti - Ghidigeni; DJ 251C Crăieşti - Smulţi; DJ 204N Nămoloasa - Hanu Conachi; DJ 251A, pe porţiunea Matca - Corod - Drăguşeni.

Pe alte 32 de drumuri din judeţul Galaţi se circulă în condiţii dificile din cauza zăpezii. Judeţul Galaţi este unul dintre cele mai afectate de căderile de zăpadă din ultimele zile. Cea mai gravă situaţie s-a produs în urmă cu patru zile, pe DN 25, între localităţile Vameş şi Tudor Vladimirescu, unde s-a creat un blocaj în care au fostprinse peste 200 de maşini, iar câteva sute de persoane au fost nevoite să petreacă aproximativ 20 de ore în maşinile blocate.


Drumuri blocate în Dolj
Cinci drumuri judeţene din Dolj sunt blocate din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului puternic din ultimele 24 ore, drumarii lucrând pentru a debloca tronsoanele respective şi a le reda circulaţiei. Pe drumul judeţean DJ 561 D, Giubega - Băileşti, acţionează două utilaje şi trei echipaje cu şase poliţişti, pe DJ 552 A, Perişor - Boureni, intervin trei utilaje, precum şi patru echipaje cu opt poliţişti, pe DJ 561 A, Giurgiţa - Băileşti - Pleniţa, intervin trei utilaje de deszăpezire, precum şi şase echipaje cu 12 poliţişti, iar pe DJ 604, Leu - Castranova (Puţuri), acţionează un utilaj şi două echipaje cu patru poliţişti, în timp ce pe DJ 553, Maglavit - Poiana Mare, acţionează un tractor cu lamă. 


MAI: Cinci persoane, evacuate cu o aeronavă şi duse la spitale în Buzău şi Râmnicu Sărat

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) informează că poliţiştii au executat un zbor cu o aeronavă pe zona judeţului Buzău, în localităţile Arcanu, Vâlcele, Băile şi Luciu, pentru evacuarea a cinci persoane şi transportarea acestora la spitale în Buzău şi Râmnicu Sărat.

INTERVENŢII ÎN FORŢĂ
În ultimele 24 de ore, la nivelul MAI au acţionat pentru combaterea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase 1.524 poliţişti şi poliţişti de frontieră, 83 jandarmi, 116 personal de intervenţie din cadrul serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă cu un total de 679 mijloace de intervenţie.

La nivelul conducerii MAI au fost emise şi transmise dispoziţii ce au vizat crearea condiţiilor favorabile asigurării intervenţiei utilajelor de deszăpezire în contextul prelungirii fenomenelor specifice iernii şi menţinerii atenţionării meteorologice cod galben, în care s-au dispus măsuri cu privire la: intensificarea colaborării cu structurile administraţiei publice locale şi administratorii drumurilor pentru analizarea riscurilor şi stabilirea măsurilor în vederea asigurării condiţiilor necesare intervenţiei operative a forţelor şi mijloacelor specializate pentru deszăpezire; intensificarea măsurilor de supraveghere a căilor de comunicaţii în vederea transmiterii oportune a datelor şi informaţiilor cu privire la evoluţia fenomenelor meteorologice şi starea drumurilor pentru devansarea măsurilor cu privire la realizarea intervenţiei; intensificarea mesajelor către mass-media pentru avertizarea şi atenţionarea conducătorilor auto cu privire la înrăutăţirea condiţiilor de trafic în judeţele vizate de avertizarea meteorologică, obligativitatea echipării corespunzătoare a autovehiculelor şi respectării întocmai a indicaţiilor transmise de poliţia rutieră cu privire la interzicerea accesului în zonele de risc.

MAI menţionează executarea unor misiuni umanitare în sprijinul Ministerului Sănătăţii cu utilizarea unor aeronave din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor, în vederea asigurării transportului persoanelor ce necesită evacuare medicală de urgenţă pentru zilele de 19 şi 20 decembrie.

×
Subiecte în articol: trafic