x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Sulfina pompelor

Sulfina pompelor

17 Mai 2005   •   00:00

Ministrul Mediului, Sulfina Barbu, si-a pus ieri o pereche de pantofi mai butucanosi, s-a urcat in elicopter, a survolat zona Otelec-Ionel si apoi a aterizat pe terenul de fotbal de la Pustinis.

  • de CARMEN PLESA
  • RIDICOLA. Sulfina Barbu (dreapta) s-a dat bine pe langa pompe, dar s-a rastit la ziaristi
    De acolo a plecat la digul din zona Otelec, unde ministrul ungar al Mediului, Miklos Persanyi, venise sa-si vada la treaba oamenii care scot apa cu pompele din zona inundata. Pe traseul pana la pompele maghiare, Sulfina a tinut mai multe "conferinte" in aer liber, in care a laudat, in special, efortul muncitorilor maghiari. In timp ce ministrul roman era ocupat cu ziaristii, cel maghiar a sarit sa-si intampine oamenii, s-a interesat de conditiile in care lucreaza, de rezultatele activitatii lor, dar si de detalii precum mancarea sau conditiile de odihna.

    SUPARARE. Asediata de tantari, Sulfina nu s-a lasat impresionata de cadavrul in putrefactie al unui porc de 150 de kilograme, dus de ape la marginea digului, si nici de intrebarile ziaristilor. Intrebata de ce a venit atat de tarziu in Timis, sefa de la Mediu a raspuns ca a mai fost de doua ori de cand au inceput inundatiile si a tinut sa puna la punct ziaristul prea indraznet. In timp ce ministrul maghiar al apelor, lasat singur, a facut fotografii de pe un ponton, Sulfina Barbu nu s-a lasat pana nu a mai aruncat presei cateva impresii, in zgomotul pompelor maghiare care aruncau apa. Cand s-a dezmeticit, a sarit pe ponton, dupa omologul maghiar. Apoi a intrat dupa Persanyi, in cortul muncitorilor maghiari, carora le-a oferit cate un ceas si o diploma pentru efortul pe care il depun in zona inundata. Sulfina nu a intrat insa in Otelec, una din zonele grav afectate de inundatii, ci s-a multumit sa arunce o privire de pe pod, inainte de a pleca spre elicopter.

    IMPRUMUT. In acest moment, la Otelec functioneaza 16 pompe aduse din Ungaria. Alte 24 de pompe, asistate de specialisti, au sosit din Germania si trag apa din zona Cruceni. O pompa de mare capacitate de la societatea Aversa functioneaza pe digul din zona Foeni si sunt asteptate alte doua. Desi, la prima vedere, apele s-au mai retras, din elicopter situatia pare la fel de dezastruoasa ca in urma cu doua saptamani. Una din solutii pentru scoaterea apei ar fi folosirea pompelor ANIF, care sunt inca inundate. Capacitatea unei astfel de pompe este egala cu a celor 16 pompe maghiare la un loc.

    ×
    Subiecte în articol: observator sulfina