Cei dornici de o reîntâlnire cu trecutul sunt aşteptaţi de astăzi până duminică la Muzeul Ţăranului Român, la cea de-a treia ediţie a Târgului de Antichităţi Ţărăneşti.
Sărbătoarea Sfinţilor Constantin şi Elena a oferit prilejul celor peste 40 de colecţionari din toată ţara să expună obiecte cu totul deosebite la Muzeul Ţăranului Român. Drept urmare, până duminică, o altă mare sărbătoare, Rusaliile, toată lumea, părinţi, bunici şi copii pot face o vizită în lumea de altădată şi pot admira obiectele expuse la Târgul de Antichităţi Ţărăneşti. De la icoane pe lemn şi pe sticlă, cruci, pristolnice, ceramică, mobilier crestat, lăzi de zestre, mese, scaune, blidare, lingurare, dulapuri, covoare, ştergare, piese de costum popular până la doniţe, vase din lemn, putinei, căuce, furci şi roţi de tors, fuse, vârtelniţe, felinare, ceasuri, candelabre, piuliţe şi râşniţe de alamă.
Vizitatorul are şansa de a se opri în faţa trăsurilor expuse, a săniilor, dar şi a iilor şi cămăşilor atât de meşteşugit brodate de femeile de odinioară. Glasurile războaielor de ţesut se auzeau în orice gospodărie, fiecare casă având, parcă, propria muzică. Din in şi din cânepă se ţesea pânză din care femeile meşteşugeau cu migală cămăşi, ştergare, feţe de pernă, feţe de masă. Lâna era folosită la ţesutul textilelor de interior lăicere, scoarţe, păretare şi la confecţionarea obiectelor de port sumane, catrinţe, brâie, traiste.
Toate obiectele create de ingeniozitatea ţăranului român expuse la Muzeu pot fi achiziţionate la preţuri rezonabile. Peste 40 de colecţionari din toată ţara au venit special ca să dezvăluie o parte din universul creat de ţăranul român de-a lungul timpului cu bun-gust şi cu simplitate.
Printre bijuteriile migălite de bijutieri de odinioară, medalii de merit sau recunoştinţă, aparate de fotografiat încă în uz, baionete şi coifuri, vizitatorii pot descoperi şi candelabre, fotografii, poşete, nasturi, evantaie şi câte şi mai câte. Aşadar, sunteţi aşteptaţi la Muzeul Ţăranului Român, unde veţi regăsi o inedită expoziţie cu vânzare. Veţi putea cumpăra, pe alese, covoare, ştergare, costume populare, icoane, pristolnice, vase din ceramică, fiare de călcat din podul bunicii şi multe altele. Lucruri care au supravieţuit timpului şi care au câte o poveste de spus celui care vrea să asculte.