x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tg.Mureş: Ceai fierbinte contra gerului

Tg.Mureş: Ceai fierbinte contra gerului

25 Ian 2010   •   00:00

Fiecare cetăţean care trece prin faţa Primăriei Târgu Mureş primeşte gratuit, începând de luni dimineaţa, ceai fierbinte din partea municipalităţii, pentru a face faţă mai uşor temperaturilor scăzute.



"În urma prognozelor meteo ştiam că şi la Târgu Mureş vor veni temperaturi foarte scăzute şi în consecinţă am luat decizia ca din această dimineaţă să punem la dispoziţia populaţiei ceai fierbinte pentru a se mai dezmorţi lumea. Iniţial au fost destul de reticenţi târgumureşenii când au trecut prin faţa Primăriei pentru că toată lumea se aştepta să le luăm bani pe ceaiul respectiv. Până când lumea şi-a dat seama că este gratis a fost o problemă, de-acum însă merge foarte bine", a declarat Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureş.

Acesta a precizat că deocamdată ceai fierbinte se va distribui în faţa Primăriei, până când temperaturilor vor ajunge la minus 10 grade Celsius, dar, dacă temperaturile scăzute se vor menţine, vor apărea recipiente cu ceai şi la primăriile de cartier, din 22 decembrie 1989 şi Tudor Vladimirescu.

Ceaiul distribuit gratuit în faţa Primăriei Târgu Mureş, preparat din fructe de pădure şi zahăr ars, cu lămâie, i-a încântat pe trecători.

Dan Suciu a mai susţinut că Primăria Târgu Mureş a luat şi alte măsuri pentru perioada cu temperaturi scăzute - mai ales că în noaptea de duminică spre luni au fost în jur de minus 22 de grade Celsius - cum ar fi cazarea persoanelor fără adăpost.

La Centrul de Zi Rozmarin din cartierul Tudor au fost pregătite trei camere cu câte patru paturi pentru persoanele fără adăpost sau persoanele care au probleme cu locuinţa în această perioadă. "La sfârşitul săptămânii trecute, din datele sosite de la Poliţia Comunitară, au fost ridicate de pe străzi 14 persoane fără adăpost, dintre care trei au fost conduse la Serviciul de Urgenţă de la Spital, la SMRD, iar celelalte 11 cazate provizoriu la Rozmarin", a precizat Dan Suciu, citat de Agerpres.

×
Subiecte în articol: meteo