x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tineri epuizați după ce au parcurs 40 de km pe jos, recuperați de salvamontiștii din Argeș

Tineri epuizați după ce au parcurs 40 de km pe jos, recuperați de salvamontiștii din Argeș

de Redacția Jurnalul    |    21 Aug 2024   •   10:45
Tineri epuizați după ce au parcurs 40 de km pe jos, recuperați de salvamontiștii din Argeș

Salvamontiștii din Argeș au intervenit în noaptea de marți spre miercuri pentru a ajuta trei tineri care au vrut să urce la Negoiu, dar nu știau să folosească harta, așa că au făcut 40 de kilometri și 22 de ore pe jos între Bâlea și Negoiu.Norocul lor a fost că apă este din belșug în Munții Făgăraș.

Cei trei tineri erau epuizațți după ce parcurseseră aproximativ 40 km în drumul lor de la Bâlea spre Negoiu.

„Au greșit asa de serios traseul, încât s-au întors de 3-4 ori din drum, după ce parcurseseră ore multe mergând în direcții greșite. Nu, nu s-au uitat pe o hartă, nu „prea” știau să o facă... Au „reușit” Negoiu după aproximativ 22 de ore de mers, cu niste ocoluri greu de explicat aici! S-au bazat pe descrieri genul „din punctul X o iei la dreapta/stânga", exact ca la indicațiile pe care țți le dă cineva într-un oraș, dacă nu ai Waze”, spun reprezentanții Salvamont Argeș, pe Facebook.

Singurul punct forte al lor a fost reprezentat de vârstă, care i-a ajutat să reziste și să se termine totul cu bine, cu toate că nici mâncare nu au prea au avut, însă au avut noroc că apa este din belșug în Făgăraș.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: salvamontisti tineri