x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Torționarul Alexandru Vișinescu a murit

Torționarul Alexandru Vișinescu a murit

05 Noi 2018   •   14:57
Torționarul Alexandru Vișinescu a murit

Torţionarul Alexandru Vişinescu a murit, luni, la Penitenciarul Spital Bucureşti-Rahova, a declarat,  preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Sorin Dumitraşcu. 

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, luni, în jurul orei 13,00, personalul medical al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane aflate în custodie, concomitent fiind solicitat sprijinul serviciului unic de urgenţă 112. 

"În ciuda eforturilor depuse de personalul specializat, decesul persoanei în cauză a fost declarat în jurul orei 14,30. Aceasta se afla în evidenţa unităţii cu o serie de afecţiuni medicale cronice, pentru care se acordau îngrijiri şi tratament potrivit recomandărilor medicilor specialişti. În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la informarea: familiei persoanei condamnate, judecătorului de supraveghere a privării de libertate, Parchetului de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti, INML Bucureşti", se mai arată în comunicatul ANP.

Alexandru Vișinescu a fost operat de urgență, pe 6 octombrie, la Spitalul „Bagdasar-Arseni”. Torționarul avea fracturi costale și o ruptură de splină, după ce a căzut într-una din băile Spitalului Penitenciar Jilava. Acesta a revenit în închisoare pentru a-și ispăși pedeapsa de 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanității, din care a executat până acum aproape 3 ani.

Alexandru Vișinescu a împlinit 93 de ani în septembrie. El este cel mai bătrânt deținut din România și a ajuns de câteva zile într-o celulă-salon a Penitenciarului Spital Rahova, unde a fost vizitat la pat de avocatul său, dar și de mai multe rude. Alexandru Vișinesu abia se poate deplasa și are nevoie constantă de infirmierii și brancardierii de la Penitenciarul Spital Rahova. suesa: magnanews

×
Subiecte în articol: alexandru visinescu