x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic de influenta - Consilier de la Finante retinut de PNA

Trafic de influenta - Consilier de la Finante retinut de PNA

28 Oct 2004   •   00:00

OBSERVATOR

Fostul director al Finantelor Publice Bihor, avansat recent la rangul de consilier in Ministerul Finantelor Publice, a fost retinut ieri de PNA sub acuzatia de trafic de influenta.
Click pentru a mari imaginea
MERITUOS. Ioan Lascau fusese promovat de numai doua saptamani in Ministerul Finantelor Publice
Un consilier de preaderare, proaspat numit pe post in Ministerul Finantelor Publice, a fost ridicat ieri de procurorii anticoruptie chiar din sediul institutiei in care lucra. Ioan Lascau a fost adus la sediul PNA cu sirene si mascati in jurul orei 13:00 si este cercetat pentru trafic de influenta. Dupa sase ore de ancheta, Lascau a fost retinut pentru 24 de ore si va fi trimis la instanta cu propunere de arestare preventiva.

Invinuitul este cercetat de PNA inca din martie 2004 pentru mai multe fapte de coruptie pe care le-ar fi savarsit pe vremea cand era director la Finantele Publice Bihor. De data aceasta, Lascau este acuzat ca ar fi cerut in decembrie 2003 de la un om de afaceri 18 miliarde de lei in schimbul unor pile pe care a promis ca le va pune la Ministerul Finantelor Publice si la cel al Mediului. Afaceristul i-ar fi cerut sprijin pentru a obtine decontarea unor lucrari in valoare de 185 de miliarde de lei, a sustinut Biroul de Presa al PNA.

REACTIE. Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Neculae Plaiasu, l-a suspendat din functie pe consilierul Ioan Lascau. Tot ieri, ministrul Finantelor Publice, Mihai Tanasescu, a declarat ca din comunicatul PNA rezulta foarte clar ca Ioan Lascau - consilier in Ministerul Finantelor Publice si fost director al Directiei Generale a Finantelor Publice Bihor - a fost invitat pentru audieri nu pentru o problema de serviciu legata de Ministerul Finantelor, ci pentru trafic de influenta pe care el l-ar fi jucat in perioada 2003-2004 vizavi de un om de afaceri din Bihor. "Lascau a fost suspendat din functia pe care a avut-o la Bihor, s-au facut verificari asupra lui, a castigat un proces si la CEDO, iar in momentul de fata a fost adus de la Bihor in Ministerul de Finante. De ce? Acolo avea functia de director si l-am scos de pe functia de director si l-am dus pe o functie de executie in minister intr-un serviciu de metodologie", a mai spus Tanasescu. (Miruna Pasa, Daniela Ivan)

×