x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trei producţii radio din România, selectate la Prix Europa 2009

Trei producţii radio din România, selectate la Prix Europa 2009

15 Sep 2009   •   00:00

Trei producţii radio din România au fost selectate la Prix Europa 2009, eveniment care a atras anul acesta un număr record de 665 de înscrieri din 40 de ţări, informează Mediafax. Organizatorii anunţă că producţiile din România selectate pentru Prix Europa au fost înscrise în categoriile "Radio Fiction" şi "Radio Documentary".



Astfel, la categoria "Radio Fiction" a fost selectată "Planeta Mediocrilor" de Ioan Groşan, regizor Attilla Vizauer, înscrisă de Radio România. La "Radio Documentary", pe lista selectaţilor figurează "Romii din judeţul Tulcea ­ ziua de azi contează", de Elena Tudor, regizor Cristina Teaca, înscris în concurs de Europa FM / Europe Development International, şi "Visarion, 8 ­ Recviem pentru o casă", scris şi regizat de Mihaela Helmis, înscris în concurs de Radio România.

Interesul faţă de principala competiţie media din Europa pentru producţiile de calitate pentru televiziune, radio şi media emergente, a fost, potrivit organizatorilor, extrem de mare anul acesta, când se sărbătoresc şi 20 de ani de la căderea Cortinei de Fier. Din cele 665 de proiecte înscrise de 40 de ţări, nominalizate au fost 231 de producţii, care vor concura în perioada 17 ­ 24 octombrie la Haus des Rundfunks din Berlin.

Prix Europa 2009 va începe la 17 octombrie, cu un concert al formaţiei franceze Babylon Circus. La eveniment sunt aşteptaţi peste 1.000 de reprezentanţi ai industriei media.

×
Subiecte în articol: mass-media