Circulaţia trenurilor este oprită temporar pe ruta Constanţa - Bucureşti, iar garniturile aflate în parcurs fie ajung la destinaţie, fie au fost oprite în gări, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Alina Predescu.
Potrivit sursei citate, în prezent nu există trenuri blocate în câmp.
"Temporar, circulaţia este blocată pe linia Constanţa - Bucureşti, dar trenurile vor ajunge la destinaţii sau se vor opri în gări până când CFR SA va da drumul la circulaţie în condiţii de siguranţă. Este Cod roşu de viscol în Constanţa, iar CFR SA a decis închiderea circulaţiei temporar. Noi am oprit trenurile în gări pe această perioadă de întrerupere temporară a circulaţiei. Nu se mai formează noi trenuri, dar acelea care erau în circulaţie merg la destinaţii sau se opresc în gări. Nu avem trenuri blocate în parcurs", a explicat reprezentantul companiei naţionale de transport călători.
Circulaţia feroviară a fost temporar suspendată pe raza SRCF Constanţa deoarece nu se poate efectua în condiţii de siguranţă din cauza viscolului, iar toate trenurile aflate în parcurs au fost oprite în gări pentru siguranţa călătorilor, informează CFR SA.
''CFR SA informează că din cauza condiţiilor meteo deosebite - instituirea Codului roşu de viscol pe judeţele din sud-estul ţării, circulaţia feroviară nu se poate efectua în condiţii de siguranţă pe raza SRCF Constanta şi a fost temporar suspendată. S-au dispus măsuri operative pentru ca toate trenurile aflate în parcurs să fie oprite în gări pentru siguranţă călătorilor. Nu vor fi formate noi trenuri, decât atunci când vor fi condiţii de vizibilitate şi viscolul va scădea în intensitate", spune compania, pe pagina proprie de Facebook.
De asemenea, circulaţia trenurilor de marfă pe raza judeţelor afectate (Călăraşi, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea) pe perioada Codului roşu a fost temporar suspendată, iar trenurile staţionează în condiţii de siguranţă în staţiile de cale ferată.
"În cursul acestei dimineţi, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, secţiunea CF Grădinari - Chiajna s-a defectat şi momentan se asigură circulaţia trenurilor prin procedura cale liberă, cu verificarea pe teren a poziţiei aparatelor de cale (pe porţiunea defectă). Din cauza acestei defecţiuni, trenurile pot înregistra întârzieri faţă de graficul de circulaţie, de până la 30 minute/tren", spune CFR SA.
Echipele de intervenţie feroviare sunt pe teren, însă nu pot interveni deocamdată din cauza viscolului puternic.
"Rugăm călătorii să înţeleagă că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă", subliniază compania naţională de administrare a infrastructurii de cale ferată.
Sursa - AGERPRES