x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turcan anunță schimbări uriașe pentru legea salarizării

Turcan anunță schimbări uriașe pentru legea salarizării

26 Oct 2021   •   16:34
Turcan anunță schimbări uriașe pentru legea salarizării
Sursa foto: Sursa: Facebook

Ralucă Turcan, a anunțat că se dorește o nouă legislație a salarizării și a pensiilor în România. Noul proiect, venit prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ar urma să fie aplicat, indiferent de ce guvarnare ar fi, explică ministrul de resort. În plus se dorește preluarea unui sistem echitabil deja practicat în celelalte state europene, mai dezvoltate ca România.

După ce Comisia Europeană a aprobat forma finală a PNRR, Raluca Turcan a declarat că se vor efectua modificări majore la nivelul legii de salarizare din România. Prin noua legislație se dorește un echilibru și echitate între diferitele categorii sociale din piața muncii.

Prin noua lege,Raluca Turcan, spune că se dorește „plafonarea sporurilor, fără tratament special pentru medici, militari și personal din structurile de securitate”.

În acest sens, Ministerul Muncii a publicat în SICAP un contract pentru realizarea de consultanță de specialitate privind noile reforme ce vor trebui să apară. Conform datelor, contractul este în valoare de 24 de milioane de lei, bani ce vor veni prin PNRR, unde de altfel este stipulată noua reformă pentru legea salarizării și a pensiilor, ce va afecta  circa 7 milioane de români.„Obiectivul general al reformei sistemului public de salarizare vizează asigurarea unei politici de salarizare echitabile și sustenabile prin eliminarea discrepanțelor salariale existente în prezent în sistemul bugetar, restabilirea ierarhiilor funcțiilor în cadrul domeniilor de activitate, precum și între domenii de activitate, revizuirea sistemului de acordare a sporurilor precum și instituirea unui sistem de stimulare a performanței.”, se arată în document, conform Economedia.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan