x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Udrea: Calin i-a scris lui Traian sa-l salveze pe prietenul Dinu

Udrea: Calin i-a scris lui Traian sa-l salveze pe prietenul Dinu

de Oana Stancu Zamfir    |    Victor Ciutacu    |    12 Ian 2007   •   00:00
Udrea: Calin i-a scris lui Traian sa-l salveze pe prietenul Dinu

Fosta consiliera a lui Basescu susti-ne ca in 2005 a primit la Cotroceni un bilet scris de premier, in care acesta il ruga, pe un ton amical, pe presedinte sa intervina la Parchet pentru Patriciu.

Fosta consiliera a lui Basescu sustine ca in 2005 a primit la Cotroceni un bilet scris de premier, in care acesta il ruga, pe un ton amical, pe presedinte sa intervina la Parchet pentru Patriciu.
BILETEL CATRE PRESEDINTE - Traian, rugat de Calin sa-l salveze pe Dinu
Elena Udrea a declarat aseara in emisiunea Sinteza zilei de la Antena 3, realizata de Mihai Gadea si Ion Cristoiu, ca in perioada cat a lucrat la Administratia Prezidentiala (in 2005) a primit la Cancelarie un bilet cu antetul premierului. Acesta il ruga, pe un ton amical, pe presedinte sa intervina la Parchetul General in favoarea lui Dinu Patriciu: "Traiane, cand ai timp (...) sa intervii la Parchetul General pentru problema domnului Patriciu". Biletul s-a transformat ceva mai tarziu, in timpul emisiunii, intr-un soi de carte de vizita mai mare, roz sau galbena, cu antetul primului ministru.

DESPRE "MAFIOTI". Conform spuselor fostului consilier prezidential, dupa ce a citit mesajul (scris de mana, ca intre amici), Traian Basescu ar fi aruncat cu misiva dupa ea, strigandu-i ca "asa vor mafiotii sa conduca tara". Desi a sustinut ca nu mai stie ce s-a intamplat ulterior cu biletelul (la care ar fi fost atasate si date din dosarul penal, privind Rafinaria Petromidia, al liderului liberal), Elena Udrea a declarat totusi ca "la Cotroceni totul se arhiveaza". Ea a fortat nota si mana premierului, sustinand, nu se stie cu ce mandat, ca, daca Tariceanu recunoaste azi, nu mai e nevoie de publicarea biletului, l-a aparat pe Basescu pentru tainuirea informatiei timp de doi ani si si-a asumat raspunderea, pentru ca a dat publicitatii corespondenta privata a acestuia. Pana la inchiderea editiei, nici Administratia Prezidentiala, nici Guvernul Romaniei nu au facut vreo precizare in legatura cu gravele acuzatii lansate in eter de fosta sefa a Cancelariei. In final, Udrea a amenintat ca, desi in acest moment nu-si mai aminteste alte amanunte, de-a lungul timpului s-ar putea sa se enerveze din nou si sa-si mai aduca aminte si alte actiuni sau elemente sensibile.

EPISODUL I. Acum aproximativ un an, fostul consilier prezidential, devenit intre timp secretar executiv in PD, a provocat o adevarata criza politica in momentul in care a dezvaluit la emisiunea Zig-Zag a lui Ion Cristoiu ca premierul Tariceanu ii telefonase procurorului general, Ilie Botos (demisionat intre timp), pentru a interveni in favoarea prietenului sau Dinu Patriciu. Botos l-a informat imediat pe seful statului, care a preferat insa sa tina ascuns subiectul, ajuns in atentia opiniei publice abia cand Udrea a fost nevoita sa demisioneze de la Cotroceni. In schimb, seful Executivului a sustinut ca doar s-a interesat despre evolutia cercetarii unuia dintre cei mai amari cotizanti la bugetul statului.

Jurnalul National a dezvaluit anul trecut ca premierul, ministrul Justitiei si Dinu Patriciu au avut mai multe intalniri de taina la palatul Victoria pentru cazul omului de afaceri.

×
Subiecte în articol: observator